Tarihi yerleri bisikletle geziyorlar

Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü öğrencileri, 'Tarihe Pedalla Açılan Yol' projesinin 27 günlük ilk etabında bin kilometre yol kat edip 18 tarihi mekanı gezdi.

Tarihi yerleri bisikletle geziyorlar
06 Mart 2013 Çarşamba 18:40 tarihinde eklendi, 1.992 kez okundu.

 

Projenin ikinci etabına başlayan öğrencilerin hedefinde 14 tarihi yerin bulunduğu bildirildi.
 
Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü öğrencilerinin geçen Kasım ayında başlattığı, 'Tarihe Pedalla Açılan Yol' projesinin ilk etabı tamamlandı. Öğrenciler 27 günlük gezi süresi içinde 18 tarihi yeri gezdi. Öğrenciler, bu süreçte yaklaşık bin kilometre yol kat etti. Liseliler ikinci etap için yeniden bisikletlerle tarihi mekanların yolunu tutmaya başladı.

Projenin danışmanlığını yapan lisenin müzik öğretmeni Tolga Gülboy, 2'nci etapta 14 tarihi yeri gezmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Proje hakkında bilgi veren Gülboy, "Projenin dört amacı var. Birincisi, toplumu, spor yaparak sağlıklı bir yaşama yönlendirmek, ikincisi tarihi mekanlarımızın önemini artırmak, üçüncüsü özellikle şehir içinde otomobil yerine bisikletin rahatlıkla kullanılabileceğini göstermek, dördüncüsü de artık çağımızın hastalığı haline gelen obezite ile mücadele başlatmak" diye konuştu.

Gülboy, projenin ikinci etabında 15 öğrenci ile 15 Haziran'a kadar tarihi mekanları gezeceklerini ve kendilerine katılmak isteyen tüm Manisalılar'ı beklediklerini kaydetti.

DHA