Tarlaya kenevir tüneli

Karabük ve Balıkesir'deki baskınlarda kenevir yetiştiren kişiler gözaltına alındı. Tarlaya yapılan tünel ve narkotik köpeği 'Vida' baskınların dikkat çeken noktalarıydı.

Tarlaya kenevir tüneli
01 Ağustos 2011 Pazartesi 21:35 tarihinde eklendi, 3.479 kez okundu.

 

Karabük'te bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Davutlar köyü Aktaş mevkisinde İ.Ç'ye ait bağ evinde yaptığı aramada, 14 kilo 880 gram kubar esrar, 2 adet av tüfeği ve 3 adet esrar içme aparatı ele geçirdi.

İ.Ç'nin tarlasındaki kontrolde de yerin 2 metre altına kazılmış, üzeri sera naylonu ve toprakla kapatılmış tünel belirleyen jandarma ekipleri, 3 metre genişliğindeki ve 9 metre uzunluğundaki tünelde kenevir üretiminin yapıldığını tespit etti.

Tünelin üretim için ışıklandırıldığını belirleyen jandarma, 493 kök kenevir bitkisi de ele geçirdi.

Operasyon sırasında ormanlık alana kaçan İ.Ç. ile arkadaşı Y.Y. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

VİDA DA İŞ BAŞINDA

Öte yandan, Balıkesir merkeze bağlı Kabakdere köyünde O.D, B.D. ve M.D. isimli üç kardeşe ait bir evin bahçesinde uyuşturucu yapımında kullanılan hint keneviri yetiştirildiği yönünde ihbar alan ekipler harekete geçti.

Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli gerçekleştirilen çalışmanın ardından eve operasyon düzenleyen ekipler, evin bahçesindeki yeşillikler arasına izinsiz olarak ekilen 332 kök hint keneviri ele geçirdi.

Ekiplerin operasyona götürdüğü narkotik köpeği Vida da, evde yaptığı aramada çekyatın içerisinde bulunan gizli bölüme yerleştirilmiş 50 gram esrarı buldu. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği de ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak O.D. ve B.D. gözaltına alınırken, M.D.'nin arandığı bildirildi.