"Tarsus'ta su yüzde 50 ucuzlayacak"

AK Parti Mersin İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili İbrahim Gül, meclisten geçen büyükşehir yasasıyla birlikte içme su fiyatlarının Tarsus merkezde yüzde 50, köylerde ise yüzde 75 ucuzlayacağını söyledi.

Tarsusta su yüzde 50 ucuzlayacak
14 Ocak 2013 Pazartesi 18:09 tarihinde eklendi, 1.110 kez okundu.

 

Yeni büyükşehir yasasıyla artık hizmetin önünde hiç bir engelin kalmayacağını söyleyen Gül, çıkan yasadan özellikle Tarsus’un daha fazla faydalanacağını aktardı. Gül, “Su fiyatları 2014 Mart ayından itibaren merkezde yüzde 50, köylerde ise yüzde 75 oranında ucuzlayacak. Çünkü yeni çıkan yasaya göre içme suyu TASKİ’den alınıp MESKİ’ye bağlanacak. Mersin’de içme suyu fiyatları şu anda tonu 3 TL civarındayken Tarsus’ta 15 tona kadar 6 TL. Kanun gereği su fiyatları MESKİ’nin fiyat tarifesi geçerli olacağından fiyatlar ucuzlayacak.” dedi.
 
Ayrıca köylerde içme su birliklerinin de MESKİ’ye devredileceğini belirten Gül, “Yeni çıkan yasaya göre il genelindeki su fiyatı yüzde 25’i geçemeyecek. Yani Mersin’de su fiyatları 3 TL ise köylerde 75 kuruş olacak. Halen şu anda köylerimizde bir kısmı 4 TL'den bazıları 3 TL'den su bedeli ödüyor. Bu kanun yürürlüğe gireceği tarihten itibaren köyler tüm belediye hizmetlerinden yararlanacak.”şeklinde konuştu.

CİHAN