Tatil keyfi depremi unutturdu

Muğla Ölüdeniz'deki 6 şiddetindeki depremin ardından tatilini Ölüdeniz'de geçiren yerli ve yabancı turistler, gün boyu denize girip güneşleniyor.

Tatil keyfi depremi unutturdu
12 Haziran 2012 Salı 15:58 tarihinde eklendi, 1.074 kez okundu.

 

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin sevindirici tarafının Ölüdeniz'de herhangi bir hasar ve panik havası yaşanmaması olduğunu söyledi. 
     
Bir turizm kenti olan Fethiye bölgesinde sezonun başında olmalarına rağmen depremin panik havası estirmediğini vurgulayan Yılmaz, deprem sırasında tatilcilerin çoğunlukla denizde olduğu için depremi çok fazla hissetmediklerini ifade etti. 
     
Depremin ardından Ölüdeniz'deki tatilini yarıda bırakıp giden yerli veya yabancı turist olmadığını dile getiren Yılmaz, ''Deprem bir doğal afet, ülkemizin her yerinde yaşanıyor. Fethiye ve Ölüdeniz 2000 yılından sonra yeniden yapılaştı. Özellikle binalarımız deprem yönetmeliğine uygun yapıldı. Çok şükür hiçbir binamızda çatlak dahi yok'' dedi. 
     
Yılmaz, bölgede yaşanan depremi abartarak turizme zarar verilmemesi gerektiğine işaret ederek, ''Ölüdeniz'de herkes tatiline devam ediyor. Hayat devam ediyor. Tatilcilerimizin bir kaygısı olmasın'' dedi. 
     
Sahiller doldu- 
     
Ölüdeniz'de tatillerini sürdüren yerli ve yabancı turistler, Belcekız Plajı'nda gün boyu deniz ve güneşin keyfini çıkarttı. Adrenalin seven turistler ise bin 900 metre yüksekliğindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayarak Ölüdeniz'i kuş bakışı izliyor. 
   
 Yamaç paraşütü yapmak için grup olarak Mersin'den Ölüdeniz'e geldiklerini anlatan Erdem Yavuzlar, beldeye gelirken deprem olduğunu duyduklarını, ancak kararlarından vazgeçmediklerini belirterek, ''Ölüdeniz'e geldiğimizde 6 şiddetini yaşamış bir yer havası hissetmedik. İnsanlar ilk gün olduğu gibi bugün de tatillerine devam ediyor. Ölüdeniz'e gelmek isteyen vatandaşlar kaygı duymasın, gönül rahatlığıyla tatile gelebilirler'' diye konuştu.