TBMM heyeti, Anıtkabir'de

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

TBMM heyeti, Anıtkabirde
23 Nisan 2013 Salı 09:38 tarihinde eklendi, 1.281 kez okundu.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yıldönümü nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Törene, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, Bakanlar Hayati Yazıcı,Taner Yıldız, Veysel Eroğlu, Fatma Şahin siyasi parti liderleri, aralarında BDP’li Sırrı Sakık’ın da bulunduğu milletvekilleri, Meclis başkanlık divanı üyeleri katıldı. Bu arada Sakık’ın aslanlı yoldan yürüdükten sonra mozolenin bulunduğu bölüme girmediği gözlendi.

 
"SİZLERE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"
 
Anıtkabir’e çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal marşı okundu. Beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Cemil Çiçek, özel deftere Atatürk’e hitaben şu cümleleri yazdı: "TBMM’nin 93 kuruluş yılında emanetinizin emin ellerde olduğunu ifade etmek izin başkanlık divanı üyeleriyle birlikte huzurunuzdayız. Bize bıraktığınız emanetler ve kazandırdığınız değerler nedeniyle sizlere şükran borçluyuz. İlkeleriniz doğrultusunda ülkemizi huzurlu ve mutlu kılma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatımız olduğu bilinciyle ülkemizin geleceğini aydınlık kılmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin çağdaşlar arasında en önlerde yer alması insan hak ve hürriyetlerinin kökleşip kurumsallaşması, halkımızın refah ve huzurunun artması en önemli hedefimizdir. Bize bıraktığın emaneti hedefine ulaştırmak için bundan sonra da inançla ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Aziz ruhunuz şad olsun."

CİHAN