Tebliğciler Şirince'de ortaya çıktı

İzmir’in Şirince köyünde,'Tebliğ Cemaati' olarak bilinen ve yılbaşı gecelerinde İstanbul Taksim Meydanı'nda bildiri dağıtan grup bu kez Şirince Köyünde ortaya çıktı.

Tebliğciler Şirincede ortaya çıktı
19 Aralık 2012 Çarşamba 13:14 tarihinde eklendi.

Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık'ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan, dünyanın dört bir yanından turistlerin ve Tom Cruise, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Brad Pitt gibi ünlülerin geleceği konuşulan İzmir’in Şirince köyünde,'Tebliğ Cemaati' olarak bilinen ve yılbaşı gecelerinde İstanbul Taksim Meydanı'nda bildiri dağıtan grup bu kez Şirince Köyünde ortaya çıktı.

 
izmirgundem.com sitesinde yayınlanan görüntülerde vatandaşlarla konuştukları görüldü. İddialara göre “Camide namazımızı kılacağız. Hem de bir bakmaya geldik. Böyle şeylere inanmayın. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah’tan başka kimse bilemez” dedikleri öne sürüldü.

İzmir’de geçen aylarda Kordon’da ilk kez ortaya çıkan bu sır kişiler İzmir Kordon boyunda oturanları selamladıkları, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip uyardıkları konuşulmuştu. Gençlere 'kızlara bakmamalarını', 'şapka yerine fes giymelerini' , kadınlara 'başınızı örtün', erkeklere ise 'sağınıza solunuza bakmayın' gibi öğütlerin yanı sıra dini telkinlerde bulundukları iddia edilmişti.