Tehlike henüz geçmedi

İstanbul’da dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, özellikle Sarıyer, Kilyos, Şile, Kadıköy ve E-5 Karayolu’nda etkili oldu. Yetkililer bugün de sürecek yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. İstanbul’da 2 bin 200 araç ve 6 bin 370 personel hazır bekl

13 Eylül 2009 Pazar 09:46 tarihinde eklendi.

İstanbul’da dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, özellikle Sarıyer, Kilyos, Şile, Kadıköy ve E-5 Karayolu’nda etkili oldu. Yetkililer bugün de sürecek yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. İstanbul’da 2 bin 200 araç ve 6 bin 370 personel hazır bekletiliyor.

İSTANBUL’da dün beklenen şiddetli yağışlar, yalnızca Anadolu yakasını kısmen etkiledi. Ancak, yetkililerin ifadesine göre tehlike henüz geçmiş değil ve bugün de vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.

İstanbul’da dün öğle saatlerinde başlayan gök gürültülü ve sağanak yağış, Sarıyer, Kilyos, Kadıköy, E-5, Şile, Üsküdar bölgelerinde etkili olurken, bazı kavşak ve yollarda su birikintileri meydana geldi. Sarıyer’de, öğle saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan yağışın etkisiyle Kilyos Köyü’nün ortasından geçen Kilyos Deresi taştı. Taşkın sonucu, derenin kenarında bulunan yaklaşık 100 ev ve işyerine sel suları doldu. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Evlerine su dolması üzerine korkudan sinir krizi geçiren bazı vatandaşlar ise hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri, çökme ihtimaline karşı köyün ortasındaki köprüyü kapatarak güvenlik şeridine aldı.

Bostancı’da ulaşım durdu

Sağanak yağış nedeniyle E-5 kara yolu Bostancı kesiminde su birikintisi oluştu. Bu nedenle bölgede araçların geçişleri tamamen durdu. Bostancı kesimi, daha sonra kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Yolun Harem istikametinde yer yer oluşan şu birikintileri nedeniyle, trafik akışı kontrollü şekilde sağlandı. İstanbul’da yağışın bu akşam saatlerine kadar aralıklarla ve kuvvetli olarak devam edeceği bildirildi. Yağış, Anadolu yakası ile Boğaz çevresinde etkili olacak.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağışla birlikte İstanbul’da 2 bin 220 araç gereç ve 6 bin 370 personelle su baskınlarına karşı alarma geçti. İstanbul Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yağış bugün de etkili olacak, akşam saatlerine kadar olan sürede yağmur, aralıklarla kuvvetli yağacak. Yağışın Anadolu yakası ile boğaz çevresinde, diğer semtlere göre daha etkili olması bekleniyor. İstanbul’da dün gerçekleşen yağıştan en fazla etkilenen bölge olan Kilyos’ta metrekareye 125.6 kilogram yağış düştü. Yağış Şile’de 21 Kg, Kartal’da 9 Kg, Sarıyer’de 7 Kg, Terkos’ta 6 Kg oldu.