Tekirdağlı işadamlarından değerlendirme toplantısı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında bulunan Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş adamları (TASİAD), Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ve Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD), son günlerde yaşanan olaylarla ilgili ortak bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Tekirdağlı işadamlarından değerlendirme toplantısı
22 Ocak 2014 Çarşamba 00:07 tarihinde eklendi.

Yapılan konuşmalarda, Türkiye'nin doğru yolda hızla ilerlediği bir dönemde birden bire türbülansa girmiş bir uçak gibi sarsıntı üstüne sarsıntı ve hayal kırıklığı yaşatan bir sürece girildiği ifade edildi. Anlık kanunlar ve düzenlemeler yapılarak, kanunlar ülkesine dönüşen ülke algısı nedeniyle ciddi bir güven, finansman ve yatırımcı kaybına uğrayacağı endişesi yaşadıklarını belirten işadamları, son dönemlerde Hizmet Hareketi'ne yapılan çirkin saldırılardan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, bütün bu gönül hizmetlerini yapan, milyonlarca seveni olan Hizmet Hareketi’ne ‘Örgüt, ajan, çete, in, casus, fitne, paralel devlet ve yargı cuntası’ gibi ayrımcı benzetmelerin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Özdalı, “Özellikle son olarak ‘Haşhaşi’ benzetmesi birlik ve beraberliğimize darbe niteliğinde bir söylemdir. Sigara dumanından bile rahatsız olan, karıncayı dahi incitmekten çekinen hizmet gönüllülerinin; uyuşturucu kaçakçılığı yapan, toplumu tehlikeye sokan illetli bir yapı olarak tarihe geçen nizam-ı mülkü katleden zihniyete benzetmek asla kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Özadalı, Tekirdağ ve Çorlu’da, Türkçe Olimpiyatları'na katılan 100 binin üzerindeki hemşehrilerimizin önünde bu hizmete övgüler yağdıran, bu hizmetin oluşmasına katkı veren herkese devlet adına teşekkür eden bakanlarımızın, vekillerimizin ve değerli devlet büyüklerimizin sözleri ortadayken, yukarıda ifade edilen 'aşağılama' ve 'ötekileştirici' üslubu fevkalade rencide edici bulduklarını aktardı.

Hizmet Hareketi'nin bir gönül hareketi olduğunu anlatan Kasım Özdalı, “Evrensel insani değerler çerçevesinde bir araya gelmiş gönüllerden oluşan bir sivil toplum hareketidir. İnsanlığa hizmeti 'Hakka hizmet' kabul ederek, cehalet, ayrılık ve fakirlik sorularına çözüm bulmaya çalışan, ülkemizde ve dünyada eğitimle, cehalete, diyalog ve hoşgörü ile ayrılığa Kimse Yok mu gibi yardım kuruluşları ile fakirliğe çözüm bulmaya çalışan, yurt dışında yapılan faaliyetlerle 160 ülkede ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan büyük bir gönül hareketidir.” ifadelerini kullandı.

Görevden alınmalarla ilgili sorulan soruya Kasım Özadalı, “Bir insanın görüşlerinin olması kadar normal bir şey yok. Her tür görüşte insanların olması gayet normal. Mühim olan insanların görevlerini yapıp yapmadıklarıdır. Elbette sivil toplum kuruluşunun beğenenleri, tasvir edenleri, ona gönül verenleri her yerde ve her zaman olacaktır ve bu da gayet normaldir. Ama 'bundan' diye suçlamak yanlış bir şey. Böyle bir suç aramak cadı avına döner. Adalet olmayan sistem olur o zaman bu sistem.” şeklinde cevap verdi.

Hizmetin seçimlerde hangi partiye oy vereceği sorusunun sorulması üzerine Başkan Özadalı, 'Vicdanlar hür ve serbest. Biz yönlendirme tarzında değiliz. Bir tek referandumda bu için içine girdik; Çünkü Türkiye’nin adalete, hukuka ve yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğuna inanmıştık. Türkiye’nin kalkınması için biz inandığımızı yaptık." diye konuştu.

Toplantıya, Tekirdağ ve ilçelerinde faaliyet gösteren 750 üye iş adamını bünyesinde barındıran 3 derneğin yöneticileri; TUSKON Yönetim Kurulu üyesi ve TASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atacan Çebi, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, TAGİAD Eş Başkanı Ali Canbulat ve ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Tezcan ile basın mensupları katıldı.


CİHAN