Tepki için Ankaraya'ya yürüyor

Emeklilik yaşının Türkiye'de 65'e çıkarılmasına tepki gösteren Malatyalı Ahmet Tütüncü isimli genç bu duruma tepki amaçlı Ankara'ya kadar yürüyecek.

Tepki için Ankarayaya yürüyor
09 Eylül 2013 Pazartesi 22:12 tarihinde eklendi.
Yürüyüşe başlamadan önce dün Soykan Parkı'nda basın açıklaması yapan Tütüncü, yaklaşık 14 gün sürecek olan yürüyüş eylemi ile yetkililere sesini duyurmak istediğini söyledi.
 
Türkiye'de emeklilik yaşının 65'e çıkarılmasına herkesin tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Tütüncü, artık gençlerin emeklilik yaşının yükseltilmesine itiraz etmeleri gerektiğini söyledi. Malatya'dan yürüyerek Ankara'ya bir kıvılcım olmak için gideceğini dile getiren Tütüncü, 'İnsanlar bir şeyleri fark etsin diye bu yürüyüşü gerçekleştiriyorumö dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanı Faruk Çelik'in eski dönemlerde yaptığı bir konuşmayı anımsatan Tütüncü, eskiden bakanın emeklilik yaşının 58'den 60'a çıkarılacağı zaman büyük tepki verdiğini ancak şimdi söz sahibi olmasına rağmen sustuğunu söyledi.
 
Yürüyüş eylemine kamuoyunun destek vereceğini umduğunu belirten Tütüncü, eyleminin ses getireceğini umduğunu söyledi.
 
Tütüncü'nün basın açıklamasını dinleyen bazı vatandaşlarda, eyleme destek vererek Türkiye'de emeklilik yaşının yüksek olduğundan dert yandılar. Genç eylemci, basın açıklamasının ardından kendisini uğurlamaya gelen ailesi ile vedalaştıktan sonra yola koyuldu.

DHA