"Terör milli bir meseledir"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, güvenlik güçlerine yönelik saldırıların her geçen gün arttığını ifade ederek, terörün milli bir mesele olduğunu, milli mutabakatla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Terör milli bir meseledir
16 Eylül 2012 Pazar 15:23 tarihinde eklendi, 1.002 kez okundu.

 Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde teröristlerce gerçekleştirilen ve 8 polisin şehit olduğu saldırıyı lanetleyerek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve ailelere sabır diledi. 

     
Güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarının her geçen gün arttığını vurgulayan Kamalak, acının dayanılmaz boyutlara ulaştığını kaydetti. 
   
Açıklamasında, ''Artık söz değil icraat zamanıdır. Şiddetin, katliamın hiçbir mazereti ve hiçbir gerekçesi olamaz. Bu saldırıları yapan alçaklar bu milletin evlatları olamaz'' ifadelerine yer veren Kamalak, alçak saldırıların arkasında, kardeş kavgası çıkarmayı amaçlayan karanlık güçlerin sinsi tezgahları bulunduğunu savundu. 
   
 Milletin sağduyusu karşısında hiçbir zaman bu hedefe ulaşılamayacağını vurgulayan Kamalak, terörün milletin ortak acısı olduğunun altını çizdi. Kamalak, şu değerlendirmeleri yaptı: 
   
 ''Otuz yıldır terörle mücadele ediyoruz. Ne acıdır ki, terör belasına verdiğimiz şehit sayısı, istiklal mücadelesinde verdiğimiz şehit sayısından kat be kat fazladır ve gelinen nokta göstermektedir ki bugüne kadar uygulanan politikalar başarılı olamamıştır. 
   
 Maalesef bu süreçte siyaset kurumu kendisine yakışan bir duruş ortaya koyamamış, böylesine önemli bir konuyu siyasetin kısır malzemesi olmaktan kurtaramamıştır. Bu kadar acı olaylar yaşanırken, iktidar ve muhalefetin hala ortak bir müzakere ortamı dahi oluşturamaması, hatta bir araya gelip konuşamaması bunun en açık göstergesidir. Terör milli bir meseledir ve milli mutabakatla çözülmelidir. Herkes milletimizin sağduyu ve asaletine yakışır bir olgunlukla samimi çözüm önerilerini ortaya koymalıdır. Biz Saadet Partisi olarak bu konuda her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız.''