"Teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak Van’a söylüyorum. O okulun tadilatına başladık. Ama o teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz Van’a. Bir okul daha yakarlarsa bir okul daha yapacağız.” dedi.

Teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz
23 Şubat 2013 Cumartesi 00:30 tarihinde eklendi, 3.945 kez okundu.

 

 
Rifat Hisarcıklıoğlu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İş Dünyasına Yön Verenler Ödül Töreni’ne katılmak için Yalova’ya geldi. İlk olarak Yalova Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.
 
Burada konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Van’da yaptıkları ilköğretim okulunun kundaklandığını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Van’da 2001’de ilköğretim okulunun açılışını yaptık. Fakat bunu daha sonrasında genişlettik, tadilatını yaptık. Depreme de dayanıklı hale getirdik. Ama bu TOBB İlköğretim Okulu’nu kundakladılar. Allah’a çok şükür can kaybı yok. Ben buradan özellikle seslenmek istiyorum. Çocuklarımız eğitimden mahrum bırakıp okul yakacak kadar gözleri dönenleri Yalova’dan lanetliyorum. Benim asıl tepkim bunlara tepki göstermeyip binbir türlü bahaneyle bunları koruyanlara da buradan lanet olsun diyorum. Bizim geleceğimiz gençlerimiz. TOBB Türk iş dünyası çatı kuruluşu olarak özelikle bütün Türkiye’de biz bir şeye inanıyoruz. Her yatırımın bir riski vardır ama bir yatırımın riski yoktur. O da eğitime yapılan yatırım. Eğitime yapılan yatırımda kesinlikle zarar etmezsiniz. Eğitime yapacağını her türlü yatırımda hem çocuğunuz, hem şehrinizi, hem de ülkenizin zenginleşmesini sağlarsınız. TOBB olarak Van’a söylüyorum. O okulun tadilatına başladık. Ama o teröristlere inat bir okul daha yapıyoruz Van’a. Bir okul daha yakarlarsa bir okul daha yapacağız.”
 
Özel sektör desteklenmeli
 
Özel sektöre herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bugün FİFA, UEFA bütün hakemlere bir kural gönderdi. Dedi ki; bütün oynanacak karşılaşmalarda tekniği yüksek olan oyuncuları, futbolcuları koruyup kollayın. Bunun niye yapılacağını sorduklarında şunu söylediler; ‘futbolu güzelleştiren, tribünlere yüz binleri dolduranlar teknik kapasitesi yüksek oyuncular. Onun için onlara gözbebeğimiz gibi bakmamız lazım.’ Nasıl FİFA, UEFA tekniği yüksek oyuncuları gözbebeğiniz gibi koruyun, kollayın talimatı vermişse burada devletimizin bütün bürokrasisi dahil olmak üzere, herkese diyorum ki; Türk özel sektörüne aynı futbolda olduğu gibi gözbebeği gibi koruyup kolluyor olmamız lazım. Hepimizin özel sektöre, yatırımcıya karşı pozitif ayrımcılık yapıyor olmamız lazım. Bugün Türkiye zenginleşiyorsa, Türkiye’de bugün işsizlik oranı düşüyorsa bunda özel sektörün büyük bir katkısı var. Yakında, gelecekte çocuklarımıza iş isteyeceğimiz yer yine özel sektörümüz, bizim kendi öz sermayemiz olacak.”
 
Hisarcıklıoğlu, girişimciliğe de destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
Daha sonra törende Yalova’da vergi, ihracat, ARGE ve inovasyon alanlarında sıralamaya giren işadamlarına ödülleri takdim edildi.
 
Törene Vali Civelek, AK Parti milletvekili Temel Coşkun, YTSO Başkanı Celal Özel de katıldı. 

CİHAN