TOBB Başkanı'ndan demokrasi vurgusu

Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB seçimlerinin Türkiye'de mahalli idareler seçimlerinden sonra en fazla oyun kullanıldığı seçimler olduğunu, bu yönüyle Türkiye'de demokrasiyi en kılcal damarlarına kadar hisseden başka bir kurum olmadığını söyledi.

TOBB Başkanından demokrasi vurgusu
06 Ağustos 2013 Salı 12:06 tarihinde eklendi.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB seçimlerinin Türkiye'de mahalli idareler seçimlerinden sonra en fazla oyun kullanıldığı seçimler olduğunu, bu yönüyle Türkiye'de demokrasiyi en kılcal damarlarına kadar hisseden başka bir kurum olmadığını söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nca (NTSO) bir otelin bahçesinde düzenlenen iftara katıldı. Yaklaşık bin 300 oda üyesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı iftara ezan okunmasından birkaç dakika sonrasında yetişebilen Hisarcıklıoğlu’nu, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Hisarcıklıoğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmasına, seçimlerde kendisine destek veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası başkan, yönetici ve üyelerine teşekkür ederek başladı.

TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş'nin Türkiye'nin en önemli şirketlerinin başında geldiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bu şirketimiz, gümrük kapılarında yaptığı modernizasyonla Birleşmiş Milletler'in örnek gösterdiği gümrük kapılarını Türkiye’ye kazandırdı. Böyle önemli şirketin başında da Nevşehirli Arif Parmaksız bulunuyor. Nevşehirlilerin hemşehrileriyle gurur duyması gerekiyor. Kendisi yönetim kurulu üyemiz olarak da görev yapıyordu. Yeni listede kendi isteğiyle yer almadı. Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş’deki görevinde daha fazla vakit ayırmak istediğini belirtti. Ben de uygun buldum.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en demokratik kurumlarından birinin seçimini yaptıklarını ve seçimlerde 1 milyon 200 bin üyeden 500 bini aşkın üyenin oy kullandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye'de mahalli idarelerden sonra en fazla oy kullanılan seçim TOBB seçimleridir. Oldukça da zor bir seçim. Çünkü 4 yıl boyunca rekabet halinde olduğunuz arkadaşınızdan onu temsil etmek için oy istiyorsunuz. Umarım seçimlerimiz Türk iş dünyası için hayırlı olur.” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin, 'Ergenekon Davası' ile ilgili sorularına ise cevap vermeyeceğini belirtti.

İftara; Hisarcıklıoğlu'nun yanısıra Vali Mehmet Yüksel, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, oda ve borsa yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin idarecileri ile iş adamları ve sanayiciler katıldı.


CİHAN