Topbaş'tan "Kar Yağışı" Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve alınan önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Topbaştan Kar Yağışı Açıklaması
06 Ocak 2013 Pazar 19:37 tarihinde eklendi.

 

AKOM'da düzenlenen toplantıda konuşan Topbaş, "Meteorolojenin verdiği bilgi doğrultusuda İstanbul'un yine bir kar yağışı etkisi altında olacağı ifade edilmekte hatta yoğun bir kar yağışı ifadeleri özellikle bizim dikkatimizi çekiyor. Bu gece itabarıyle karla yağmur şeklinde bahsedilen yağışın Pazartesi, Salı ve hatta Çarşamba dahi İstanbul'da etkin olacağı söylenmekte. Bizde İBB olarak buna göre hazırlıklarımızı yaptık ve önlemlerimizi aldık. Zaten ekipman olarak oldukça yeterli olduğumuz ifade etmek istuyorum. Bizim başarıya ulaşmamızda İstanbulluların vereceği destek önemli. Yani beraberce bu kar yağışını sıkıntısız geçirmenin ve kent yaşamını olumsuz etkilememin yolu berabarce hareket etmek ve özellikle kış şartlarında hele kar ve yağmurlarda trafiğe çıkışların daha dikkatli olunması ve trafik sürümünün zor olduğu bu şartlarda daha fazla dikkatli olunması gerekiyor" diye konuştu.
 
Kar lastiği kullanımının önemine dikkat çeken Topbaş "Özellikle kar yağışında zorunlu hale getirilen kar lastiğinin takılmasını arzu etmekteyiz. Mümkün mertebe yoğun kar yağışı oluştuğunda araçların trafiğe çıkmamasını ve toplu taşımanın kullanılmasını önermekteyiz. Metro, İETT ve metrobüsler daha yoğun seferler verecek. Deniz ulaşımında da hizmetleri artıracağız. Ekipman olarak 908 araç ve gereç ile 2 bin 266 personelle teyükkuz durumundayız. 40 tane vincimiz var. Köylerde 142 adet kar kürücü araç ve sistemlerimiz var. Her kar yağdığında olduğu gibi sokakta kalanların himayeye alınması çalışmaları yapıldı. Şu anda 250 evsiz vatandaşımız Metin Oktay spor tesislerinde misafirimiz bulunmakta. Pazartesi itibarıyle erken saatlerde kar fırtınası şekliyle bahsedilen meteoroloji uyarılarına dikkat edersek sabahleyin çıkışlarımızı buna göre yapmamız gerekmektidir. Hassasiyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Belki meteorolojnin verdiği bilgi doğrultusunda gecikmede olsa sabahleyin çıktığımzda kar problemi yok. Belki arkasından baskı yiyebiliriz. Yani önümüzdeki iki üç gün gerçekten ciddi yoğun bir kar yağışından meteoroloji bahsetmektdir. Bizde buna göre hazırlıklı olmak zorundayız ve özellikle vatandaşlarımızın da desteğiyle sıkıntsız geçireceğimizi ifade etmek istiyorum. Bilhassa hastaların, engellilerin ve hamilelerin de bu yoğun kar yağışı esnasında dışarıya mümkün mertebe çıkmamalarını önemle rica ediyorum. 24 saat esaslı her noktaya konuşlanan ekibimiz rahat bir kent yaşamını sürmelerine yardımcı olacak. İstanbulluların desteğiyle bu kar yağışını kentte sıkıntsız geride bırakmayı arzu etmektiyz" dedi.

DHA