TÜBİTAK ödülleri Köşk'te verilecek

Türkiye’nin en prestijli bilim ödülleri olan TÜBİTAK Bilim Ödülleri, yarın Çankaya Köşkü’nde düzenlenecek törenle sahiplerini tekdim edilecek.

02 Aralık 2013 Pazartesi 18:02 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde gerçekleştirilecek

48. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü töreninde 16 başarılı bilim insanı onurlandırılacak. Saat 11.00’de başlayacak tören, Bilim ve Özel Ödül sahibi bilim insanlarının konuşmasıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da davetlilere hitap edecek. Tören resepsiyon ile son bulacak.

Türkiye'de yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkılarda bulunan hayattaki bilim insanlarına verilen Bilim Ödülü’ne bu yıl Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alphan Sennaroğlu iye Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cihan Yurdaydın layık görüldü.

Bilim Ödülü’ne eşdeğer olarak verilen Özel Ödül ise yurtdışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanlarına veriliyor. Özel Ödül’ü bu yıl British Columbia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, Boston College’nden Prof. Dr. M. Utku Ünver alacak.


CİHAN