Tunceli'de 12 Eylül ve Ahmet Atakan protestosu

Tunceli'de 12 Eylül askeri darbesi ve Hatay'daki gösteriler sırasında Ahmet Atakan'ın ölümü yürüyüşle protesto edildi.

Tuncelide 12 Eylül ve Ahmet Atakan protestosu
12 Eylül 2013 Perşembe 21:39 tarihinde eklendi.
Emek ve Demokrasi Platformu, Tunceli'de 12 Eylül askeri darbesini ve Hatay'da protesto gösterileri sırasında yüksekten düşen Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi yürüyüşle protesto etti.

Tunceli Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin ile yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşte, '12 Eylül faşist darbesi AKP ile devam ediliyor' yazılı pankart ile gösteriler sırasında ölenlerin fotoğrafları taşındı. Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan protestocular burada 12 Eylül darbesi ile Gezi olayları ve Hatay'daki gösteriler sırasında ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BDP İl Başkanı Ergin Doğru, "12 Eylül faşist darbesi üzerinden 33 yıl geçmesine rağmen darbe sırasında çıkarılan yasalar ile Türkiye hala yönetilmeye devam ediliyor. İnsan hakları yok sayılıyor, işkence ve ölümler kol geziyor. 12 Eylül'de binlerce insan işkenceden geçti, birçok genç idam edildi. Bugün gençler sokakta öldürülüyor, yani 12 Eylül ile bugünkü yönetim arasında fark bulamıyorum" dedi.
 
EMEK Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, 1938 Dersim olayları, 12 Eylül darbeci zihniyeti ve AK Parti hükümeti arasında hiçbir fark olmadığını öne sürdü. Taşkale, "1938'de devlet Dersim isyanının lideri Seyit Rıza'nın yaşının küçülterek idam etti.

12 Eylül darbecileri Erdal Eren'in yaşını büyüterek idam etti. AKP hükümetinin polisleri de bugün sokakta demokratik hakkını arayın 18 yaşındaki gençleri gaz kapsülleri ile katlediyor. Bir çok genç polis saldırısında hayatını kaybetti. En son örneği Ahmet Atakan'dır ve polis Hatay'da bir arkadaşımızı daha katletti ve devletin demokrasi anlayışı bir daha kanıtlandı.

1938 zihniyeti neydiyse, 12 Eylül darbecilerinin zihniyeti ve AKP hükümetinin zihniyeti arasında hiçbir fark göremiyorum. Bugün hala 12 Eylül anayasası ile yönetiliyor, 12 Eylül yargısı aynen devam ediyor. Bu demokrasi AKP'nin istediği demokrasidir, çünkü 12 Eylül AKP'yi yarattı" dedi.

DHA