Türk Eğitim-Sen benzin zammını kınadı

Türk Eğitim-Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, son zamanlarda benzine gelen zamları kınadı.

Türk Eğitim-Sen benzin zammını kınadı
04 Şubat 2013 Pazartesi 11:31 tarihinde eklendi.

 

Fethi Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğinde bir litre benzinin 1,75, motorinin ise 1,35 kuruş olduğunu belirtti.

Kurt, Türkiye'nin dünyanın en pahalı benzinini tüketerek bir dünya rekoru kırdığını ifade etti. Dünyada Türkiye'den sonra en pahalı benzini tüketen ülkenin Kuzey Avrupa ülkesi Norveç olduğunu belirten Kurt, Norveç'te kişi başına düşen milli gelirin 98,102 dolar olduğunu Türkiye'de ise 10,498 olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.
 
Kurt, "Maaş artış oranımız ilk 6 ay için yüzde 3. İkinci altı ay için yüzde 3. Başbakanımız maaş artış görüşmelerinde 'yüzde 1 daha artış yaparsak durumumuz Yunanistan gibi olur' demişti. Başbakan memurun cebinden çıktığında niye ses vermiyor merak ediyorum. Anladık 'araçlarınıza binmeyin' diyor. İşe at ile gideyim diye düşündüm bir an. Ne de olsa Elhamdüllillah Türküz ata bineceğiz. Bir hesap çıkardım. Yem, hele hele saman benzinle eşdeğermiş. Samanı dışarıdan alınıyormuş. Yani dünyanın tarımda ilk 7 ülkesi olan Türkiye samanı ithal ediyor. Samana yüzde 300 zam yapılmış. İşe ata gitmekte zor. En iyisi yaya gitmek gerekir." dedi.
 
     
 
                        

CİHAN