TÜRK-İŞ'ten Kılıçdaroğlu'na mektup

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup gönderdi.

TÜRK-İŞten Kılıçdaroğluna mektup
03 Ocak 2012 Salı 17:45 tarihinde eklendi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektupta, "TÜRK-İŞ topluluğu, söylemlerinizde kullandığınız üsluptan son derece rahatsız olmaktadır ve bilmelisiniz ki bu rahatsızlığın tepkiye dönüşmesi bizlerce güçlükle engellenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
    
TÜRK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Mustafa Kumlu ve Genel Sekreter Pevrul Kavlak imzasıyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada yer alan TÜRK-İŞ aleyhine söylemleri nedeniyle mektup gönderildiği belirtildi.
    
"Uzunca bir süredir TÜRK-İŞ karşıtı tavrınızı ve TÜRK-İŞ'e karşı öfkenizi dikkatle ve sabırla izliyoruz" ifadeleriyle başlayan mektupta, CHP'nin TÜRK-İŞ'i "arka bahçesi" olarak görmek istediği öne sürüldü. TÜRK-İŞ'in hiçbir zaman "arka bahçe olma" geleneği bulunmadığı vurgulanarak, "TÜRK-İŞ'in tüm siyasi partilere koyduğu mesafeyi size de koymasının sıkıntısını yaşadığınızı ve bu nedenle olur olmaz her konuda TÜRK-İŞ'i hedef aldığınızı görüyoruz" görüşü savunuldu.
    
Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde TÜRK-İŞ'in tercihinin bu dönemde muhalefet şerhi koyup, zam oranının düşük belirlenmesine neden olmak yerine, işçinin cebine girecek para miktarını artırmak yönünde olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
    
"Bu gerçeği kavramanız için işverenin ve hükümetin önerdiği zam oranlarıyla bu oranın nasıl tarafımızdan iki katına çıkarıldığını araştırmanız yeterli olacaktır. Kaldı ki TÜRK-İŞ, alınan zam oranının yetersiz olduğunu vurgulamış ancak işçileri daha düşük bir zamma mahkum etmemek için söz konusu orana onay verdiğini de açıklamıştır. TÜRK-İŞ ile ilgili her konuda olduğu gibi asgari ücret konusunda da kuru, yetersiz ve tek yanlı bilgilerle konuşmanız, bilmelisiniz ki, her şeyden önce partinizi yıpratmaktadır."