Türk Kızılayı fakirleri unutmadı

Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanlığı, Ramazan ayında yaklaşık 800 ihtiyaçlı aileye gıda paketi dağıtacak

Türk Kızılayı fakirleri unutmadı
17 Temmuz 2013 Çarşamba 13:45 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 16 parça gıda ürününün bulunduğu paketlerin Ramazan ayı ortasına kadar dağıtılacağını belirten Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, geçen yıllarda ortalama 600 aileye yardım dağıtıldığını, bu yıl bu rakamı 800’e çıkardıklarını vurguladı. Bayata, yapılan yardım paketlerinin yarısının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla yapılan gıda yardım dağıtımına bizzat katılan Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, yardımların kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Kızılay depolarında hazırlanan yardım poşetlerinin il genelinde 800 ihtiyaçlı aileye dağıtılacağını belirten Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, poşetlerde 16 çeşit ürünün bulunduğunu ve bu ürünlerinin yarısının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını açıkladı.

AİLELERİN TESPİTİ RAMAZAN AYI ÖNCESİ YAPILDI

Kızılay’a kayıtlı olan ailelerin yanı sıra Ramazan ayı öncesi yapılan çalışmalar neticesinde ihtiyaçlı ailelerin tespit edildiğini vurgulayan Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, “Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanlığının geleneksel hale getirmiş olduğu Ramazan ayı yardım dağıtım organizasyonuna başlamış bulunmaktayız. Bu yıl Allah nasip ederse 800 aileye yardım dağıtacağız. Geçen yıllara oranla bu sayısı arttırdık. Geçen yıllarda 400 ile 600 olan sayımızı 800 aileye 16 çeşitten oluşan gıda yardım paketimiz vardır. Yıl içerisinde yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde bu yardım vereceğimiz aileleri tespit ettik. Yenilemiş olduğumuz ailelere de dağıtımlarını yapıyoruz. Ramazan ayının ilk 15 gününde bu yardımlarını tamamlayacağız. 16 çeşit gıda paketlerimizin 9’unu hayırsever vatandaşlarımız temin etmiştir. Yardımlarımız Ramazan ayının 15’ine kadar bitirmiş oluruz. Ümit ediyorum ki ihtiyaçlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebzede olsa karşılamış olacağız.” açıklamasında bulundu.

KIZILAY KAN MERKEZİ BAĞIŞÇILARI BEKLİYOR

Ramazan ayı süresince iftar sonrası kurulan kan bağış çadırına bağışçıları beklediklerini vurgulayan Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, Ramazan ayı süresince kan toplama faaliyetlerinin süreceğini vurgulayarak, “Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı, Belediye Kültür Evinin yanına açtığımız kan bağış çadırına bekliyoruz.” dedi.

Kızılay’ın fitre ve zekat toplamaya devam ettiğini hatırlatan Bayata, kan toplama çadırının bulunduğu bölgede, insanların fitre ve zekatlarını toplamak için çalışma başlatılacağını kaydetti. Kurulan yardım çadırına, hayırsever vatandaşları beklediklerini belirten Bayata, “Vatandaşlarımız fitre ve zekatlarını Kızılay’a verebileceklerdir.” açıklamasında bulundu.


CİHAN