Türk tanklarının hedefi Haftanin

Şırnak’ın Uludere ve Silopi ilçeleri arasında bulunan Siyah Kaya bölgesinden Kuzey Irak’a giren Türk ordusunun hedefleri arasındaki Hakurk, Zap ve Avaşin’de günlerdir yaşanan ağır bombardımanın izlerini görmek mümkün

Türk tanklarının hedefi Haftanin
25 Ekim 2011 Salı 08:40 tarihinde eklendi, 1.588 kez okundu.

 

Türk tanklarının dün akşam saatlerinde Zaho ilçesinin 15 kilometre yakınlarında bulunan Siyah Kaya Taburu’ndan çıkarak Hezil Çayı üzerinden Kuzey Irak topraklarına girdiği belirtiliyor. Tankların, sınırın sıfır noktasındaki Keldani köyü Deştetak ile Sınaht alanını kullandıkları ifade ediliyor. Türk tanklarının Kinyareş bölgesinden de sınırı geçerek, bölgedeki PKK mevzilerini bombaladığı kaydediliyor. Zap bölgesiyle Çukurca arasında bulunan Geliya Takiren bölgesinin de savaş jetleri tarafından bombalandığı ifade ediliyor.
 
Milliyet, Türk tanklarının girdiği belirtilen Deştetak köyüne daha önce girmişti. Milliyet’in telefonla ulaştığı köylüler de dün köy yakınlarında yaşanan hareketliliği anlattı.

İmad adlı bir köylü, sabahın erken saatlerinde 12 Türk tankının Hezil çayını geçtiğini, tankların köylerinin etrafında konuşlanarak, Sınaht vadisine doğru operasyon yaptığını, akşam saatlerinde de Türkiye’ye geri çekildiğini anlattı.
 
Bu arada sınırın Uludere bölümünden de sayıları 10-15 arasında olduğu kaydedilen tankların Kuzey Irak topraklarına geçtiği ve bu bölgedeki PKK kamplarına doğru bir harekât gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu bölgedeki tankların geri çekilip çekilmediğine ilişkin bir bilgi ise elde edilemedi.
 
Reuters: Hedef Haftanin
Reuters Haber Ajansı, Türk güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, sınırı geçen Türk birliğinin Haftanin Vadisi’nde yer alan PKK kampına gittiğini kaydetti. Fransız Haber Ajansı AFP ise birliğin 20 tank ve 30 zırhlı araçtan oluştuğunu ve hedefinin Sinaht bölgesindeki PKK üssü olduğunu belirtti. Irak’ın kuzeyindeki peşmerge ve PKK kaynakları ise, Türk ordusunun Haftanin’e doğru ilerlediğine ilişkin haberleri doğrulamadı. 

Milliyet