Türk ve Alman Dışişleri Bakanları görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, iki ülke arasında yaşanan diplomatik gerilimle ilgili Katar'da kısa bir görüşme yaptı.

Türk ve Alman Dışişleri Bakanları görüştü
22 Haziran 2013 Cumartesi 14:30 tarihinde eklendi.
Yapıcı geçen görüşme Alman medyasında, iki bakanın “Birliktelik devam ediyor' mesajı olarak değerlendirdi.
 
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Merkel hükümetini eleştiren açıklamalarının ardından başlayan diplomatik kriz, Katar'da bulunan iki ülkenin dışişleri bakanlarının yaptığı bir görüşmede değerlendirildi. Kriz nedeniyle karşılıklı olarak büyükelçileri çağıran Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, “Suriye'nin Dostları” toplantısı için bulundukları Doha'da bir araya geldi. 
 
FİKİR ALIŞ-VERİŞİ YAPILDI
 
Samimi havada geçen görüşme Alman basınında, gerilimin yumuşatılmaya çalışılması olarak nitelendirildi. Haber kanalı N-TV'nın internet sitesinde, “Almanya ve Türkiye yeniden birlikte” başlığıyla verilen haberde, iki bakanın gündemdeki konuları yapıcı ve dostça bir ortamda ele aldıkları belirtildi.

İkilinin konuştuğu konular arasında Türkiye ile AB ilişkilerinin de olduğu belirtilen haberde, delegasyonların görüşmeyle ilgili “Ortaklık ve dostluk ruhu içinde güçlü bir fikir alış-verişi yapıldı' yorumuna yer verildi.

DHA