Türk Yıldızları'ndan muhteşem gösteri

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın Samsun semalarında gerçekleştirdiği gösteri ilgiyle izlendi.

Türk Yıldızlarından muhteşem gösteri
19 Mayıs 2012 Cumartesi 20:04 tarihinde eklendi, 3.902 kez okundu.

 

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi F-16'ların gösteri uçağı Solo Türk ile Türk Yıldızları'nın gösteri uçakları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Samsun'da gösteri gerçekleştirdi. 
     
Doğu Park'ta yüzlerce vatandaş tarafından izlenen programda önce Solo Türk F-16 uçağı gösterisini sundu. Yağışlı havaya rağmen Samsunluların büyük beğeni ve ilgiyle izlediği gösterinin ardından, Türk Yıldızları ekibinin 7 adet NF-5 A/B tipi yüksek performanslı jet uçakları gösterisini sergiledi. 
     
Kurulduğu 1992 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında sunduğu gösterilerle adından söz ettiren Türk Yıldızları'nın gösterisi, yağmur nedeniyle kısa sürdü. 
     
Gösteriyi, eğitim uçuşu sırasında şehit olan Türk Yıldızları pilotu Yüzbaşı Ümit Özer'in babası İdris Özer ve kardeşi Murat Özer de izledi. 
     
Baba Özer, Türk Yıldızları'nı izlerken çok duygulandığını ve gurur duyduğunu söyledi. 
     
Gösteriyi Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da izledi.