"Türkiye artık Asya ülkesi olmuştur"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuştu.

Türkiye artık Asya ülkesi olmuştur
03 Aralık 2016 Cumartesi 18:04 tarihinde eklendi.
Bir zamanlar açlık içerisinde yaşayan ülkelerin bugün dünya ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Perinçek, “Rusya ve Çin’in kurduğu Şangay İşbirliği Örgütü artık dünyanın motoru, lokomotifi oldu. Türkiye açısından bakarsak; Türkiye’nin en büyük ortağı Çin, ikincisi Rusya. Nerede Amerika. Bizim ticari ortaklarımız Rusya ve Çin. Üçüncüsü Almanya” dedi.
 
‘TÜRKİYE ASYA ÜLKESİ OLMUŞTUR ARTIK’
 
Türrkiye’nin enerji güvenliğinin de Asya ülkelerinde olduğunu söyleyen Perinçek, “ Enerji güvenliğimiz nerede. İran, Irak, Azerbaycan ve Rusya. Enerji güvenliğimiz de Asya’da. O nedenle Türkiye Asya ülkesi olmuştur artık. Atatürk, ‘biz Asyai bir milletiz’ demiştir. Şangay İşbirliği Örgütü daha Türkiye üye olmadan gel dedi, enerji kulübümüzün başkanı ol” diye konuştu.
 
“Gencecik kızlarımızı o tarikat okullarında yangınlara veren kara cehaletten ve orta çağdan kurtulmanın şimdi eşiğine gelmiş bulunuyoruz” diyen Perinçek, “Bunlardan kurtulacağız. Hem iç koşullar hem dış koşullar Türkiye’ye dayatılan bu karşı devrimin artık bittiğini gösteriyor” dedi. 
 
‘TÜRKİYE BU EKONOMİK KRİZDEN DİRENİŞLE ÇIKACAK’
 
Parti olarak programlarını yaptıklarını, milletin önüne koyduklarını söyleyen Perinçek, “Şimdi bu gelen ekonomik krize de meydan okuyoruz. Bu ekonomik krizden Türkiye çökerek, yıkılarak çıkmayacak. Bu ekonomik krizden Türkiye büyük bir güvenle çıkacak, büyük direnişle çıkacak” dedi. Perinçek, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.