Türkiye Davos'ta 3 bakanla temsil edilecek

Davos’ta gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) 43. Yıllık Toplantısı'na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılacak.

Türkiye Davosta 3 bakanla temsil edilecek
22 Ocak 2013 Salı 19:07 tarihinde eklendi.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Davos’ta her sene düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı, devlet adamları, uluslararası iş ve finans çevrelerinin üst düzeyli yöneticileri, kanaat önderleri, akademisyenler, medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri mensuplarını bir araya getiren, küresel, bölgesel ve tematik güncel konuların üst seviyeli katılımla serbest tartışma ortamında ele alındığı önemli bir uluslararası etkinliktir." ifadelerine yer verildi.
 
Bu yıl yapılacak toplantıya 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılması bekleniyor. 50 civarında devlet/hükümet başkanı ve çok sayıda bakan Davos’ta olacak Dünyanın önde gelen şirketlerinden bin 500 civarında üst düzey yönetici de toplantıya katılacak.
 
23-25 Ocak 2013 tarihlerinde İsviçre’de bulunacak olan Davutoğlu'nun anılan toplantı çerçevesinde çeşitli ikili temas ve görüşmelerde bulunması da öngörülüyor.

CİHAN