''Türkiye ekonomisine gıpta ile bakılıyor''

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye'nin IMF'den borç alan ülke konumundan borç veren ülke konumuna geldiğini belirterek, ''Türkiye ekonomisi ile gıpta ile bakılan ülke haline geldi'' dedi.

12 Aralık 2012 Çarşamba 21:23 tarihinde eklendi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2013 yılı bütçeleri üzerinde AK Parti Grubu konuştu.
 
AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, iktidarları döneminde yapıldığını söylediği yenilikleri anlattı.
 
Denetimli serbestlik uygulamasıyla bazı mahkumların cezasını dışarıda çekme imkanına kavuştuğunu belirten Küpçü, 3. yargı paketinin kabul edildiğini, 4. yargı paketi üzerindeki çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.
 
AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, yargı alanında gurur duyulacak birçok atılımlar yapıldığını ifade etti.
 
Adliyelerin koşullarının iyileştirilerek değiştirildiğini dile getiren İnceöz, 157 yeni adalet sarayı inşa edildiğini hatırlattı. İnceöz, ''Hakim ve savcı sayısı istenen düzeyde olmasa da yüzde 30 arttı'' dedi.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, ''AK Parti'nin HSYK'nın yapısını değiştirerek, yargıyı ele geçirmekle suçlandığını'' ifade ederek, ''Oysaki durum böyle değildir'' dedi. Yeşildal, kurul kararlarına karşı daha önce yargı mercilerine gidilemezken, artık gidilebildiğini söyledi. Yeşildal, ''Eskiden itiraz söz konusu değildi şimdi itiraz edilebiliyor'' diye konuştu.
 
AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, milli gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkarıldığını söyledi. 
     
''Batı krizlerle uğraşırken...''
     
AK Partili Ekrem Çelebi, Batı ülkeleri krizlerle uğraşırken Türkiye'nin emin adımlarla ileriye doğru yürüdüğünü söyledi. 
 
''Artık IMF'ye el açan değil borç veren ülke konumuna geldik'' diyen Çelebi, ihracatın 36 milyar dolardan 150 milyar doların üzerine çıktığını kaydetti. Çelebi, ''Türkiye ekonomisi ile gıpta ile bakılan ülke haline geldi'' dedi.
 
Çelebi, çalışma hayatında pek çok reformu hayata geçirdiklerini belirterek, ''sosyal güvenlik reformunu hayata biz geçirdik, sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında biz birleştirdik. Norm ve kadro standart birliğini biz sağladık. Tüm hastaneleri birleştirdik ve eczaneleri herkese açtık. Emeklilerin hayallerini gerçekleştirdik, intibak düzenlemelerini yaptık'' dedi.
 
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise iktidarlarında kamu çalışanlarının bugüne kadar dikkate alınmamış hakları konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek, 190 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirdiklerini kaydetti.