"Türkiye şov yapıyor"

Suriye'ye insani yardım taşıyan Ermeni uçağının Erzurum'a indirilmesini 'rutin uygulama' olarak değerlendiren uçak firması, 'Türkiye şov yapıyor' dedi

Türkiye şov yapıyor
15 Ekim 2012 Pazartesi 13:51 tarihinde eklendi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım götürdüğü belirtilen Ermenistan uçağının Türk makamlarınca bugün Erzurum'a indirilip aranmasının ardından Ermenistan'dan sert bir açıklama geldi. 

 
İndirilen uçağın sahibi olan firmanın yöneticisi, bunun zaten, daha önce yapılan bir anlaşma kapsamındaki 'planlı bir iniş' olduğunu ve Türk makamlarının uçakta 'rutin kontrol' yaptığını söyledi. 
 
Air Armenia CJSC'nin yöneticisi Arsen Avetisyan, Ermeni haber sitesi news.am'de yayımlanan demecinde, Türkiye'yi planlı bir inişi kullanarak, medya üzerinden şov yapmakla itham etti. Avetisyan, “Türk tarafının, uçağın zorla indirildiğini söyleyerek medyanın yardımıyla planlı inişi gösteriye dönüştürmeye çalıştığını” öne sürdü.
 
ARAMA ŞARTI VAR
 
Ancak, Türk Dışişleri kaynakları, daha önce yapılan anlaşma gereği, Suriye'ye insani yardım götürecek Ermeni uçaklarına Türk topraklarına indirilip aranma şartı getirmiş ve Ermenistan da bu şekilde yardım naklini kabul etmişti. 
 
OLAY NASIL GELİŞTİ? 
 
Diplomatik kaynaklar, 'insani yardım' taşıdığını belirterek geçiş izni isteyen uçağa, 'teknik iniş' kaydıyla izin verildiğini, arama yapılıp uçağın gönderileceğini açıkladı.
 
Saat 11:00 sularında Erzurum’a inen uçakta kontrollerin yapıldığı, uçağın ihlal olmaması durumunda yoluna devam edeceği bildirildi.
 
Konu değerlendiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uçağın pilotunun isteğiyle iniş yaptığına dikkat çekti, "pilot teknik iniş yaptı" dedi.

Posta