"Türkiye’de muhalefet sorunu var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye´de iktidar değil muhalefet sorunu olduğunu ileri sürdü.

Türkiyede muhalefet sorunu var
15 Kasım 2014 Cumartesi 15:07 tarihinde eklendi.

Bozdağ, muhalefeti suçlayarak "Sizin eleştirmekten, hakaret etmekten, tehdit ve şantaj kokan, imalı ve imasız cümleler kurmaktan başka söyleyeceğiniz sözünüz yok mu?" dedi.

Bakan Bozdağ, Yozgat´ın Sorgun ilçesinde partisinin ilçe kongresine katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada muhalefet partilerine yüklendi. Sadece yarınları değil uzun yılları hesap eden bir siyasi hareketin temsilcileri olduklarını söyleyen Bozdağ, "MHP ve CHP ise yarını olmayan, yarınını hesap edemeyen, yarınını öngörmeyen bir siyaset anlayışına sahipler. Bakıyorsunuz konuşuyorlar. Hem Bahçeli konuşuyor, hem Kılıçdaroğlu konuşuyor. Konuşmaları alın alt alta, üst üste koyun, ne çıkıyor? AK Parti'ye saldırı, AK Parti'ye eleştiri, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza eleştiri." şeklinde konuştu.

Eleştirilerin bazen hakaret boyutunda olduğunu söyleyen Bozdağ şöyle devam etti: "Sizin eleştirmekten, hakaret etmekten, tehdit ve şantaj kokan, imalı ve imasız cümleler kurmaktan başka söyleyeceğiniz sözünüz yok mu? Milletten iktidar istiyorsunuz. Ey CHP, ey MHP, iktidar olursanız bu ülkenin ekonomisini nereden alıp nereye götüreceksiniz? Ekonomik projeleriniz nelerdir. Refahı nasıl daha ileri taşıyacaksınız? Kalkınmayı daha ileri noktalara nasıl götüreceksiniz? Yok mu projeleriniz? Varsa buyurun açıklayın bu millet duysun."

Terörle 30 yılı aşkındır ülkenin mücadele ettiğini vurgulayan Bozdağ, “Çözüm sürecine karşı çıkmak, bu konuda atılan adımları ihanet olarak nitelemek dışında sizin terör belasından bu ülkeyi kurtarmak için çözüm projeniz nedir? Madem AK Parti hükümetleri yanlış yapıyorlar. Öyleyse sizin doğrularınız nedir? Hangi usülde biz yol alırsak Türkiye’yi terörden kurtarırız. Bir daha PKK terörü veya başkaca terör Türkiye’de olmaz. Projeniz nedir? Buyurun söyleyin." diye konuştu.


CİHAN