"Türkiye'den gelen haberler endişe verici"

İtalya, Dışişleri Bakanı Emma Bonino, polisin aşırı güç kullanımını kabul edilemez, Türkiye'deki gelişmeleri ise endişe verici olarak değerlendirdi.

Türkiyeden gelen haberler endişe verici
04 Haziran 2013 Salı 22:11 tarihinde eklendi.
 
İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Türkiye'de yaşanan gelişmeleri endişe verici olarak değerlendirdi. Bakanlığın resmi internet sayfasında yeralan ve 'Türkiye'den gelen haberler endişe vericidir' başlığını taşıyan açıklamada, "Protestolara polisin aşırı güç kullanarak yanıt vermesi kabul edilemez" diyen Bonino, "Barışcıl gösteri hakkı, çok seslilik ve tolerans gibi demokrasinin vazgeçilemez temelidir" ifadesine yer verdi.
 
"Türkiye'den gelen haberler endişe vericidir diyen Bonino, durumun "ciddi" olduğunun altına çizerek, bir can kaybının olmasıyla da tansiyonun daha da arttığına dikkat çekti. Bonino, "Türkiye'de, diyalog amosferinin oluşturulmasını ve farklı politik eğilimlerdekiler arasında barışçıl görüşmelerin yapılmasını sağlamak için tüm tarafların şiddeti ortadan kaldırarak elinden geleni yapmasını bekliyoruz" dedi.
 
Bonino açıklamasını, "İtalya, Türkiye'nin Avrupa perspektifine ve bölgesel boyutta güvenlik ve istikrara yönelik temel rolüne kesinlikle inanmaya devam etmektedir. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Gül'ün de söylediği gibi, sadece özgür seçim demek olmayan, olgun bir demokrasiye sahip olduğunu teyid ederek bu zor dönemi aşacağına itimat ediyoruz" sözleriyle tamamladı.

DHA