TUSAŞ'a üst düzey ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmî ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI-TUSAŞ) tesislerini ziyaret ederek, yürütülen projelerle ilgili bilgi aldı.

TUSAŞa üst düzey ziyaret
12 Kasım 2013 Salı 18:51 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e, TAI-TUSAŞ tesislerini ziyaretlerinde, yerli taarruz ve taktik keşif helikopterleri 'ATAK', temel eğitim uçağı 'Hürkuş' ve insansız hava aracı 'ANKA' hakkında detaylı bilgi verildi.

ATAK VE HÜRKUŞ’UN GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Aliyev ile Kazan ilçesindeki TAI tesislerine gelişinde, millî taarruz ve taktik keşif helikopterleri (ATAK) eşlik etti. Daha sonra her iki cumhurbaşkanı uçuş kulesine çıkarak, yerli yapım temel eğitim uçağı Hürkuş ile T129-ATAK helikopterinin gösteri uçuşlarını izledi.

Uçuşlar sırasında TAI-TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı’dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Aliyev, bir süre Hürkuş uçağı ve ATAK helikopterini inceledi.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE CUMHURBAŞKANI ALİYEV, İNSANSIZ HAVA ARACI ANKA’YI İNCELEDİ

Uçağın önünde pilot montu giyen her iki cumhurbaşkanı, Hürkuş’un pilotuyla sohbet etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Aliyev, uçağın kokpitine geçti. ATAK helikopteri ve bazı mühimmatlar hakkında da bilgi alan her iki Cumhurbaşkanı, insansız hava aracı ANKA’yı da inceledi.

Ziyarete; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve TAI-Tusaş Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya da katıldı.


CİHAN