Üç dinin türküleriyle kardeşliği anlattılar

"Barışa bir türkü çığırmak" sloganıyla yola çıkan üç din ve yedi mezhepten kişilerin oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korosu, Bursa’da verdiği konserle kardeşliğin türkülerini seslendirdi.

Üç dinin türküleriyle kardeşliği anlattılar
23 Şubat 2013 Cumartesi 11:35 tarihinde eklendi.

 

Çekirge Rotary Kulübü ve Nilüfer Belediyesi tarafından Haziran 2013’te bitirilmesi planlanan Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi (SERMER) yararına düzenlenen konser, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirildi.
 
Konser öncesinde konuşan Rotary Kulüpleri Bölge Guvernörü Güneş Ertaş, ‘Antakya Medeniyetler Korosu’nu yaz aylarında Çeşme kalesinde dinlediklerini hatırlatarak, “Bu muhteşem koroyu İzmir Rotary kulüpleri olarak ağırlamıştık ve tadı damağımızda kalmıştı. Bu gün de aynı güzelliği Bursalılarla beraber yaşadığımız için mutluyum.” dedi.
 
Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ise Türklerin Anadolu’yu bin yıl önce yurt edindiklerini belirterek, “Bu şehir bir dönem dünyayı yöneten ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu şehirdir. Bugün bile Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıl nasıl bu kadar uzun süre başarılı bir şekilde yaşadığı sorgulanıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun, bir cihan imparatorluğunun temelinde barış, sevgi, hoşgörü ve insan vardı. Bu gün de bu yolda barışa giden yolda adımlar atılıyor. Bu koro da bunun en güzel örneklerinden biri.” şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından ‘Antakya Medeniyetler Korosu’ tarafından İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik’e ait ilahi ve türküler seslendirildi. Sürpriz olarak bir de Kürtçe türkü okuyan koro, salonda bulunanlara unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Farklı din ve mezheplere mensup kişilerden oluşan, yorumladıkları türkü ve ilahilerle sevgi ve hoşgörü mesajları veren ‘Antakya Medeniyetler Korosu’nun üyeleri amatör müzisyenlerden oluşuyor. Koro 2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti. 

CİHAN