Ücretsiz YHT kuyruğu

İstanbul-Ankara arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) faaliyete girdi. Bayram boyunca trenin bedava olmasını fırsat bilen vatandaşlar Ankara Garı’nda bedava kuyrukları oluşturdu.

Ücretsiz YHT kuyruğu
26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:17 tarihinde eklendi.

YHT’nin İstanbul-Ankara ayağının açılışı dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Açılışla birlikte bir bayram boyunca YHT, İstanbul-Ankara yolcuları için bedava hizmet verecek. Bayrama az bir süre kala vatandaşlar bedava promosyonundan yararlanmak için Gar’da uzun kuyruklar oluşturdu.

Bedava kuyruğunda bekleyen Yücel Mısır, YHT’ye ilk defa bineceğini ancak yoğun bir kalabalığın olduğunu söyledi. Mısır, "Hayırlısıyla İstanbul’a gidip geleceğiz ama bu kalabalık her halde bayramdan sonra daha da azalır. İnsanlarımı da hayırlı uğurlu olsun diyeceğiz. Ücretsiz olması bizim için avantaj. Neden; 4 kişilik bir aile İstanbul’a gidiş geliş en kötü ihtimalle 500 lira." şeklinde konuştu.

Bayrama ziyaret amaçlı giden Ahmet Karacaoğlu ise yaklaşık bir saattir kuyrukta beklediğini, trenin bedava olduğunu duyduktan sonra tercih ettiğini ifade etti. Ücretsiz olmaması durumunda bile tercih edeceğini söyleyen Süleyman Durgun, "Çünkü; bizim İstanbul’da ziyaretimiz var. Mecburen gideceğiz. Mezarlarımıza gideceğiz, akrabalarımızı ziyaret edeceğiz bir de yeni bir şey ya en azından faydalandık." ifadelerini kullandı. 


CİHAN