Üçüncü köprünün ismi: Yavuz Sultan Selim

İstanbul Boğazı'na yapılacak ve temeli bugün atılan 3. köprünün adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Yeni köprünün adını temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıkladı.

Üçüncü köprünün ismi: Yavuz Sultan Selim
29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:02 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün isminin 'Yavuz Sultan Selim' olduğunu açıkladı.

Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Birinci köprü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, devletimizin birinci cumhurbaşkanı Atatürk'ün ismini taşıyor. İkinci köprü İstanbul'u bize armağan eden, fetheden, Peygamberimizin güzel sözüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'in ismini taşıyor. Bu üçüncü köprü eminim ki herkesin zihninde vardır; acaba bu köprünün ismi ne olacak diye... Biraz önce değerli Başbakanımız o açıklamayı benim yapacağımın işaretini size verdi. Arkadaşlarımız, hükümetimiz hep düşünüldü, konuşuldu neticede hep beraber şu karar vardık ki üçüncü köprünün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olsun."

Abdullah Gül, şöyle devam etti:

"Tarihimizle övünen, Osmanlı devletini çok daha büyüten, imparatorluğumuzu cihanşümul bir imparatorluk haline getirmekte çok fetihlere adımları olan ve Mukaddes Emanetleri bize emanet eden bu büyük sultanı, padişahı bu şekilde daime yad etmek, anmak ve ona da saygı ve şükranlarımızı bir tarih bilinci içinde göstermek için bu ismi hep beraber verdik. Bundan sonra inşallah üçüncü köprü de Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak seslendirilecek."