"Uçuşlar verimli olacak"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''İzmir'de Üsküp ve Makedonya ile bağları olan hatırı sayılır nüfus var. Pegasus Havayollarının başlattığı bu tarifeli uçuşların verimli olacağına inanıyorum'' dedi.

Uçuşlar verimli olacak
19 Ağustos 2011 Cuma 21:19 tarihinde eklendi.

Pegasus Havayolları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla İzmir-Üsküp seferlerine başladı. 
    
İzmir Adnan Menderes Havalimanından bugün havalanan 180 kişilik "İpek" adlı uçak, 1 saat 5 dakikalık yolculuğun ardından Üsküp'e ulaştı. 
    
TAV Havacılık'ın işlettiği Üsküp Alexandar (Büyük İskender) Havalimanında, Türkiye ile Makedonya arasında "Hava Ulaştırma Anlaşması" imzalandı. 
    
Üsküp'e düzenlenen ilk sefere, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Hamza Dağ, Aydın Şengül, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve iş adamları katıldı. 
    
Uçakta yolcuları tek tek dolaşıp, "iyi yolculuklar" dileyen Bakan Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 12 Haziran seçimleri öncesi Balkan derneklerini ziyaretinde, Balkan şehirlerine uçuşlar düzenlenmesi taleplerini dinlediğini, seçimden sonra da harekete geçtiklerini söyledi. 
    
Yıldırım, Sofya'dan sonra Üsküp seferlerinin başladığını, İzmir'den yeni kentlere doğrudan uçuşların da başlayacağını kaydetti. 
    
Uçağın Alexandar Havalimanına inmesinin ardından düzenlenen törende de "Hava Ulaştırma Anlaşması" imzalandı. 
    
Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti: 
    
"Makedonya ile Türkiye arasında Hava Ulaşım Anlaşması imzaladık. İki ülkenin hava ulaşımının geliştirilmesine büyük faydası olacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu anlaşmayla beraber bir ilk uçuşu da düzenlemiş oluyoruz. İstanbul'a ilaveten Üsküp ile İzmir arasında doğrudan seferleri de Pegasus marifetiyle düzenleyeceğiz. Karşılıklı olarak turizm, ticaret ve iyi komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak. İzmir'de Üsküp ve Makedonya ile bağları olan hatırı sayılır nüfus var. Pegasus Havayollarının başlattığı bu tarifeli uçuşların verimli olacağına inanıyorum. Değerli meslektaşımın ve benim hedefimiz her alanda ikili ilişkileri geliştirmek. İlişkileri geliştirmenin yolu da ulaşımı artıracak altyapıyı oluşturmaktır. Bu açıdan büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki dönemde ilişkileri geliştirmek için tempoyu daha da artıracağız." 
    
Pegasus ve TAV'ın birlikte çalışmasının sinerji doğuracağını belirten Bakan Yıldırım, bu uçuş ile bilet fiyatlarının daha da ucuzlayacağını söyledi. Yıldırım, "Yolcularımız, vatandaşlarımız bizden bunu bekliyor" diye konuştu. 
    
Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakievski de iki ülke arasında zaten mevcut olan hava anlaşmasının, bu yeni anlaşmayla daha da geliştirildiğini söyledi.