"Ülkeye en büyük kötülüğü darbeler verdi"

AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı'nın düzenlediği siyaset akademisinde ders veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Salih Kapusuz, Türkiye’de rejime, siyasete ve gelişmeye en büyük zararı darbelerin verdiğini söyledi.

Ülkeye en büyük kötülüğü darbeler verdi
02 Ocak 2013 Çarşamba 21:50 tarihinde eklendi.

 

Salih Kapusuz, ''Bu ülkede 1960'ta darbe, 1971'de muhtıra, 1980'de darbe, 28 Şubat'ta darbe, 27 Nisan'da darbe, Ayışığı, Yakamoz, Balyoz aklınıza ne gelirse. Soruyorum size böyle bir ülkede kim gelirde iş yapar? Kim yatırım yapar? Böyle bir ülke nasıl kalkınır? İşte kalkınmadık. Geçmişte 10 yılda 12 hükümet değişikliği olmuş. İşte AK Parti olarak biz tüm bunların izlerini silmek için çalışıyoruz. Bugün ülkemizde hızla bir sanayileşme ve yatırım var ise bunun en büyük nedeni istikrarlı bir hükümetin iş başında olmasındandır.'' dedi.
 
Siyasette yöneticilik konusunda bilgiler veren Salih Kapusuz, ''Söyledikleriniz doğru olacak. Ama yapamayacaklarınızı söylemek gibi bir lüksünüz olmayacak. Yani Demirel gibi iki tane anahtarı vaad edip de arkasından 'dün dündür bugün bugündür' deyip bu milleti kandıramayız. Zor zamanda dik durmayı bilecek, lider dediğiniz zoru görünce sayın Demirel gibi şapkayı alıp gitmek yok. Gemiyi terk etmek asla olmaz. Yeniliklere, değişimlere açık olmak lazım.'' dedi.
 
Kapusuz, siyaseti dar alanda görmediklerini ve görülmemesi gerektiğini, topluca yapılan bir iş olduğunu, insanı önemseyen, herşeyi insan için gören bir siyasi parti olduklarını belirterek, AK Parti'nin kuruluşunu, partinin ismini ve amblemini belirleme süreçlerini anlattı.
 
Parti ilkelerinden bahseden Kapusuz, ''Bizim ilkelerimizden bir tanesi de yönetmeyi bileceksin. Parayı yönetmeyi bileceksin, insanı yönetmeyi bileceksin, aynı zamanda zamanı yönetmeyi bileceksin. Eğer bunlarda eksikliğin varsa fazla şansın yok. Bilgiyi doğru yönetemeyen, finansı doğru yönetemeyen, zamanı doğru yönetemeyen ister özel hayatta olsun, ister kamuya ait olsun, millete ait bir alanda olsun başarılı olma şansı yoktur'' diye konuştu.

CİHAN