Ümraniye’de Ramazan etkinlikleri başladı

Ümraniye Belediyesi’nin Ümraniye Meydanı’nda kurduğu gemide Ramazan etkinlikleri başladı. Gemide tiyatro oyunlarına, filmlere ve konserlere yer veriliyor.

Ümraniyede Ramazan etkinlikleri başladı
10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:31 tarihinde eklendi, 1.686 kez okundu.

Belediye Ramazan ayının ilk iftarından evvel gemi ve filikalarda tiyatro oyunları ve filmler sundu. İlave olarak meydanda Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan ve İstanbul Emekli İl Müftü yardımcısı Yusuf Kavaklı tarafından sunulan İftar Sevinci adlı program da büyük ilgi gördü. İftardan sonra ise Kur’an-ı Kerim tilavetinin okundu.

10. Ramazan etkinliklerinin açılışında söz alan Ümraniye Belediye Başkan Hasan Can, “Bu akşam ilk iftarımızı yaptık, Rabbimize hamd ve şükürler olsun. Ramazan barış ve kardeşlik iklimidir. Ramazan ayında kardeşlik ruhu pekişir, paylaşım ve yardımlaşma daha bir anlamlı hale gelir.“ dedi.

Ramazan ayında belediyenin yürüteceği faaliyetlere değinen Hasan Can, şunları ifade etti:

“Ramazan ayında verdiğimiz iftar yemekleri, dağıttığımız erzak ve yardımlarla Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaçları mutlu etme gayretindeyiz. Daha evvel iftar yemeklerini çadırlarda veriyorduk. Ama artık iftar yemeklerimizi belediyemize ait iftar sofrası Aşevi ile ilçemizin değişik bölgelerinde yer alan düğün salonlarında veriyoruz. Yine Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan’ı kutluyoruz. Ayrıca Ümraniye Belediyesi olarak her sene olduğu gibi bu sene de mahalle iftarları tertip ederek, halkla bir araya geleceğiz. 10 ayrı mahallede mahalle büyüklüğüne göre 2 bin ya da 4 bin kişilik iftar sofralarında Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını perçinleyeceğiz. Amacımız Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmaktır.”


CİHAN