Ümraniye’de sünnetlik dağıtımı başladı

Ümraniye Belediyesi, okulların kapanmasının ardından sünnet ettireceği bin 730 çocuğa sünnetliklerini dağıtmaya başlattı

Ümraniyede sünnetlik dağıtımı başladı
24 Mayıs 2013 Cuma 11:54 tarihinde eklendi.

Ümraniye Belediyesi, okulların kapanmasının ardından sünnet ettireceği bin 730 çocuğa sünnetliklerini dağıtmaya başlattı. Kıyafetleri bizzat kendisi takdim eden Başkan Hasan Can, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda yapılan sünnetlik dağıtım töreninde söz alan Hasan Can, ilk olarak sosyal projelere değindi. Yaşlı Hizmetleri Birimi, Yetim ve Öksüz Çocuk Birimi, Hanım Şef Projesi, Hanım Eli Çarşısı, Taziye Ziyaretleri, Bir İz ve Bir Ömür Projesi ve Gıda Bankacılığı Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Can, sosyal sorumlulukları çerçevesinde her sene olduğu gibi bu sene de yoksul ailelerin çocuklarını sünnet ettirerek ayakkabılarından pelerinlerine, asalarından şapkalarına kadar giydirdiklerini belirtti. Sünnetin gerek çocuklar ve gerekse aileleri için hayatlarında özel bir yeri olduğunu anlatan Can, Ümraniye Belediyesi olarak Haziran ayının sonunda çocuklar için bir sünnet şöleni tertip edeceklerini bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Serap Eşit Elveren ile çocuklar ve ailelerinin de katıldığı törende son olarak sünnet kıyafetleri takdim edildi. Kimi ailelere kıyafetleri kendisi veren Başkan Can, çocuklarla yakından ilgilendi. Gün itibari ile 850 giysinin dağıtıldığını programın ikinci adımı 28 Mayıs Salı günü yapılacak. Kaydı alınan ve giysilerine kavuşan çocukların sünnet kesimi bu hafta sonundan itibari ile başlayacak.


CİHAN