Ümraniye'de yangın paniği

Ümraniye'de 10 katlı bir apartmanın giriş katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın sırasında uyuyan çok sayıda apartman sakini itfaiye ve polis ekipleri tarafından binadan tahliye edildi.

Ümraniyede yangın paniği
12 Mayıs 2013 Pazar 10:02 tarihinde eklendi.

 

Site Mahallesi Atay Sokak üzerinde bulunan 10 katlı binanın giriş katındaki markette saat 04.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 2 gün önce açıldığı öğrenilen marketteki malzemeler alev topuna dönerken, apartmanı yoğun duman kapladı. Dumanları fark eden bina sakinleri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ile polis ekipleri dairelerin zillerine basarak vatandaşları kısa sürede apartmandan tahliye etti. Yangın nedeniyle markette ve bir dairede maddi hasar meydana gelirken, 3 kişi dumandan etkilendi. Polis yangının çıkış sebebini araştırıyor.
 
"BİZİ KÖPEĞİMİZ KURTARDI"
 
Çin Aslanı cinsi 'Efe' isimli köpek yoğun duman nedeniyle havlayarak sahibi Mustafa Şeker'i uyandırdı. Köpeğinin havlamasına uyanan Şeker eşi, kızı ve köpeğiyle daireyi terk etti. Büyük panik yaşadıklarını söyleyen Mustafa Şeker, "Efe evi kaplayan dumanlar nedeniyle havlayıp bizi uyandırdı. Hemen ailemi ve köpeğimi alarak dışarı çıktım. Bu sırada itfaiye ve polis geldi. Onlarla birlikte zillere basarak komşularımızı tahliye ettik. Bizi köpeğimiz kurtardı diyebilirim" şeklinde konuştu.

DHA