Üniversitede arbede

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Rektörlük binasına yürümek isteyen öğrenci grubuyla güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

Üniversitede arbede
27 Mart 2013 Çarşamba 16:39 tarihinde eklendi.

 

KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü kantini önünde basın açıklaması yapan KTÜ Öğrenci Platformu’na mensup yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu daha sonra Rektörlük binasına yürümek istedi.

Bu sırada Yer Bilimleri Fakültesi önünde basın açıklaması yapan sağ görüşlü bir grup da ellerinde Türk bayraklarıyla Rektörlük binası yönünde dağılmaya başladı. İki grubun bir araya gelmesini engellemeye çalışan üniversite özel güvenlik görevlileri, Öğrenci Platformu’na mensup sol görüşlü öğrencilerin Rektörlük’e yürümesini engellemek için barikat kurdu. Yürüyüşe devam etmek isteyen öğrenci grubuyla özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Bu sırada yere düşerek yaralanan ve baygınlık geçiren iki öğrenci olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Sol görüşlü öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasındaki arbedeyi öğrenerek geri dönen diğer grubun olay yerine yaklaşmasını ise çevik kuvvet ekipleri barikat kurarak engelledi. İki grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

DHA