Üniversitedeki güzellik yarışması iptal

Maltepe Üniversitesi, Kültür ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlediği öğrenciler arasında güzellik yarışmasını “tümüyle yanlış anlaşıldığı” gerekçesiyle iptal etti

Üniversitedeki güzellik yarışması iptal
28 Nisan 2012 Cumartesi 20:29 tarihinde eklendi, 7.815 kez okundu.

Maltepe Üniversite, Kültür ve Bahar Şenliği kapsamında “Miss Maltepe 2012” adıyla 11 Mayıs’ta düzenleyeceğini duyurduğu yarışmanın amacını şöyle duyurmuştu:

 
“Türk insanını ve özellikle çağdaş Türk kadınını en güzel şekilde temsil ederek emsallerine örnek oluşturacak kanaat önderi olabilecek, nitelikli genç kızların belirlenmesidir. Öğrencilerin cesaretlerini teşvik ederek özgüvenlerini geliştirmelerine ve katılımcı bireyler olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.”
 
Birinci olan yarışmacıya Bodrum’da 5 yıldızlı otelde 1 haftalık tatil ödülü verecekti. Ancak dün gazetelerde yayımlanan haberler tepki çekince, Maltepe Üniversitesi yarışmayı iptal kararı aldı.
 
İptal açıklamasında, “Üniversitemizin Kültür ve Bahar Şenliği kapsamı içinde 100 ayrı etkinlikten sadece biri olan ve öğrencilerimizin talebi sonucu Şenlik Komitesi’nce uygun bulunup destek verdiğimiz ‘Miss Maltepe 2012’ yarışmamız tümüyle yanlış anlaşılmıştır. Bu nedenle iptal edilmesi üniversite yönetimimiz tarafından uygun görülmüştür” denildi.

Milliyet