Urla'daki cinayet davasında karar

İzmir'in Urla ilçesinde geçen yıl aydınlatma direğine çarpan otomobilinde ölü bulunan ve yapılan otopside göğsüne aldığı bıçak darbesi nedeniyle öldüğü belirlenen Alaattin Karaduman'ın ölümüne ilişkin açılan davada, 1 kişi 25 yıl, 3 kişi de 8 yıl 4'er ay hapisle cezalandırıldı.

Urladaki cinayet davasında karar
30 Kasım 2012 Cuma 14:04 tarihinde eklendi.

 

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Selah Özmenoğlu, Canpolat Durmuş ve İsmail Ağıroğlu ile tutuksuz yargılanan Köroğlu Dursunoğlu ile tarafların avukatları katıldı. 
     
Sanıkların son savunmalarının alındığı duruşmada, Karaduman'ı bıçaklayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Selah Özmenoğlu, olay günü aralarında çıkan kavgada Karaduman'a yumruk attığını ancak bıçak kullanmadığını ileri sürerek, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Diğer sanıklarda haklarındaki suçlamaları reddetti. 
     
Mahkeme heyeti, savunmaların tamamlanmasının ardından açıkladığı kararında, Selah Özmenoğlu'nu önce müebbet hapisle cezalandırdı, ardından hafifletici nedenlerle cezasını 25 yıla indirdi. 
     
Diğer 3 sanığı ise 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Köroğlu Dursunoğlu'nun da tutuklanmasına karar verdi. Dursunoğlu, duruşma sonunda tutuklanarak diğer sanıklarla birlikte cezaevine gönderildi. 
     
İzmir'de geçen yıl temmuz ayında Urla İçmeler mevkisindeki bir pansiyonda Alaattin Karaduman (46) ile pansiyon çalışanları arasında kavga çıkmış, olayda Karaduman göğsünden bıçakla yaralanmıştı. 
     
Hastaneye gitmek için olay yerinden otomobiliyle ayrılan Karaduman, Torasan Mahallesi Göçmen Konutları Kavşağı'nda aydınlatma direğine çarpmış ve olay yerine gelen ekiplerce aracında ölü bulunmuştu. 
     
Karaduman'ın ölüm nedenin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Karaduman'ın kaza nedeniyle değil, göğsüne aldığı bıçak darbesi sebebiyle öldüğü tespit edilmiş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda da Karaduman ile kavga ettikleri belirlenen 4 kişi hakkında dava açılmıştı.