Üzüm üreticileri yol kapattı

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki bir firmaya geçen yıl sattıkları üzümün parasını alamadığını belirten yaklaşık 70 üretici, işletme önünde eylem yaptı.

Üzüm üreticileri yol kapattı
13 Temmuz 2013 Cumartesi 17:05 tarihinde eklendi.
 Firmanın bahçesine giren üreticiler, jandarma tarafından çıkartılınca yol kapatma eylemi yaptı. Firma yetkilisi ise iflas ettiklerini ancak borçları ödeyeceklerini dile getirdi.
 
Alaşehir ve Sarıgöl'de yaşayan yaklaşık 70 üzüm üreticisi, sattıkları tonlarca üzümün parasını alamadıkları gerekçesiyle, Alaşehir- Sarıgöl karayolu Taşlıkahve Mevkii'ndeki Aydemirler Üzüm İşletmesi önünde bugün saat 11.30'da bir araya geldi. Ellerindeki çekleri gösterip, paralarını tahsil edemediklerini ve geçim sıkıntısı çektiklerini dile getiren üreticiler, firma bahçesine girdi. Bir süre burada kalan eylemci üreticiler, firma yetkilisiyle görüşmeden ayrılmayacaklarını kaydetti. Bunun üzerine firmaya gelen jandarma, kalabalığı bahçeden çıkarttı. Öfkelenen üreticiler de firma önündeki yolda oturma eylemi yapıp, yolu kısa süre araç trafiğine kapattı.
 
BORÇLAR ÖDENECEK
 
Eylemcilerin yanına gelen firma yetkilisi Sefa Aydemir, firmanın iflas ettiğini, bütün mallara da el konulduğunu söyledi. Aydemir, firmanın çalışmadığını, işlerine devam edebilmeleri durumunda borçları ödeyeceklerinin sözünü verdi.
 
Üreticilerden Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Dadağlı Köyü'nden Niyazi Zengin,"Yaklaşık iki bin kişi mağdur edildi. Borçları ödememek için firma isim değiikliği yaptı. Biz bir yıldır alacağımızı alamadık, cebimizde çay paramız yok. Bankalardan kırmızı kalem yedik. 68 bin lira alacağım var. Borçlarımız ödeninceye kadar burada bekleyeceğiz" dedi.