Uzun namlulu silahla ev soydular

Mardin’de peşmerge kıyafeti ile uzun namlulu silahlarla bir eve giren 2 kişi evden ziynet eşyaları alarak kayıplara karıştı.

27 Ağustos 2013 Salı 18:18 tarihinde eklendi.

155 polis ihbar hattını arayan bir şahıs peşmerge kıyafetli 2 şahsın ellerinde uzun namlulu silahlarla evine zorla girdiğini ve ziynet eşyalarına aldıktan sonra evden ayrıldıklarını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen polis, Yalımköy bulunan eve intikal etti.

Ev sahibi alınan ifadede; yüzleri kapalı üzerlerinde peşmerge kıyafeti olarak tabir edilen giysi bulunan ve ellerinde uzun namlulu silahları olan 2 şahsın ikametlerine zorla girdiklerini, müştekinin ellerinin bağladıktan sonra darp ve tehdit ile ikamette bulunan ziynet eşyalarını zorla aldıkları ve müştekilerin üzerlerine kapıyı kilitleyerek olay yerinden uzaklaştıklarını belirtti.

Polisin parmak izinden yola çıkarak yaptığı çalışmalar neticesinde olayla ilgisi olduğu tahmin edilen 2 şüpheli şahıs yakalandı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda müştekilerin beyan ettiği peşmerge kıyafeti olarak tabir edilen giysi ele geçirildi.
    
Gözaltına alınan 2 şahıs mahkemeye sevk edildi.


CİHAN