"Valilik Taksim’deki kutlamaları engelliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’lilerin 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlama isteklerinin Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Valilik Taksimdeki kutlamaları engelliyor
30 Nisan 2013 Salı 22:21 tarihinde eklendi.

 

Çeşitli bölgelerdeki buluşma noktalarına gelecekleri güzergahların kapatıldığını belirten Salıcı, “Valilik ve Emniyet Müdürlüğü Sayın Başbakan’nın teşviki ile yarın 1 Mayıs’ın Taksim meydanında kutlanmaması için elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor. Bugün Anadolu yakısından yarın Beşiktaş’daki buluşma noktasına gelmek için tutulmuş olan otobüslerimize engel getirildi.” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı’nda yapılmasına izin verilmemesini eleştirdi. Taksim Meydanı’nda partisinin il başkanlığı temsilcileriyle bir açıklama yapan Salıcı, CHP’lilerin Taksim’e çıkış güzergahlarının kapatıldığını ve Anadolu yakasından gelen partilileri engellemek için vapur seferlerinin iptal edildiğini belirtti.

Salıcı sözlerini şöyle sürdürdü. “Valilik ve Emniyet Müdürlüğü Sayın Başbakan’nın teşviki ile yarın 1 Mayıs’ın Taksım meydanında kutlanmaması için elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor. Bugün Anadolu yakısından yarın Beşiktaş’daki buluşma noktasına gelmek için tutulmuş olan otobüslerimize engel getirildi. CHP’nin yarın Anadolu yakasından hiçbir otobüsünün Beşiktaş yakasına geçmemesi için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.

Bu kanuna açıkça aykırıdır seyahat özgürlüğüne açıkça aykırıdır. Bu herhangi bir yasak koyarak değil bizzat firmalar aranarak eğer gelirseniz otobüsleriniz bağlanır dolayısıyla sizde köprüyü geçemezsiniz denerek bir tehditle yapılıyor. Bunun dışında yarın sabah Anadolu yakasından kalkacak olan bütün teknelerimiz iptal edildi.

Bununla ilgili bir genelge gönderilmiş ulaştırma bakanlığının İstanbul liman başkanlığından. Bu genelgeye göre yarın saat 6'dan itibaren Avrupa yakasından geçiş serbest Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş tamamen yasaklanmış durumda. Herhangi bir şekilde şehir hatları vapurları dahil olmak üzere hiçbir özel tekne çalışmayacak. Bununla ilgili çok net bir engelleme var. Bu engellemenin gün boyu süreceği görülüyor çünkü saat 6'dan sonra deniyor.

Bu yasağın kaça kadar süreceği ile ilgili hiçbir açıklama yok. Şimdi ben sayın Başbakan'a, sayın Valiye soruyorum. Adalar ilçemizin vapurdan başka bir ulaşım aracı var mıdır? Yoktur. Adalar ilçesini bu genelgeyle birlikte tecrit etmiş oluyorsunuz.

Acil hastası olanda biriside mağdur olacak uçağa yetişmek isteye biriside mağdur olacak . Herhangi bir şekilde şehirde bir sorunu olan işini görmek isteyen bütün vatandaşlarımız, özellikle adalar ilçesinden açıkça mağdur olacak. Biz bu uygulamaları daha önce gördük 29 Ekim’de de gördük. 29 Ekimde de yapılan uygulama şuydu. İstanbul’dan Ankara’ya yola çıkan bütün otobüslerin tamamı durduruldu ve içinde ceset torbası arandı ceset torbası olmayan araçlar alıkonuldu. Böyle bir uygulamanın olduğunu herhalde hiç kimse bilmiyordu.

CHP’nin toplanmasını engellemeye çalışıyorlar. Biz yarın orada toplanacağız. Ben buradan sayın valiyi sayın emniyet müdürünü sağduyuya davet ediyorum.”

CİHAN