"Valinin nefesini takip edeceksiniz"

Şırnak Valisi'ne kızarak töreni terkeden BDP'li Hasip Kaplan, partililerden vali ve kaymakamı adım adım takip etmelerini istedi.

Valinin nefesini takip edeceksiniz
11 Ekim 2013 Cuma 15:23 tarihinde eklendi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partisinin Şırnak merkez ilçe olağanüstü kongresine katıldı. Bir düğün salonunda yapılan kongrede Türk Bayrağı ile 'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü' yazılı pankart asıldı. Kongrede konuşan Kaplan, Meclis'in açıldığı gün Suriye ve Irak tezkerelerinin geçirildiğini belirterek, "Irak Kürdistan'ına yönelik savaş tezkeresini geçirdi. Şimdi bu çözüm sürecinde bu barış sürecinde bugün, bir çatışma yaşanmaz bir ölüm meydana gelmezken, çözüm sürecini besleyip güçlendirmek gerekirken, Hükümetin savaş tezkeresi getirmesi, tezkere arkadaşları olan CHP ve MHP gibi iki muhalefet partisi bu tezkerede birisi stepne, birisi dingil görevini görüyor. Biz bu Mecliste muhalefet nasıl yapılır onu öğrettik. Ve bunun için de Hükümet olsun düzenin iki partisi stepne ve dingil muhalefeti, her Kürt meselesi söz konusu olduğunda birleşiyorlar. Bunların ırkçılığını, bunların Kürt düşmanlığındaki birliğini halkımız çok iyi bilmeli ve onlara tek bir Kürt oyu gitmelidir."
 
"ÖRGÜTÜME SESLENİYORUM VALİ, KAYMAKAMI TAKİP EDECEKSİNİZ"
 
Kaplan, dün Şerefattin Elçi Havalimanı'ndaki bir tören sırasında Şırnak Valisi Hasan İpek'e gösterdiği tepkiyi hatırlatarak şunları söyledi:
 
"Vali diyor ki ben devletin ve hükümetin adına konuşuyorum. Seçilmişlerin gözünün içine baka baka, ben devletim diyor. Hükümetin yani atanmış birisi, hükümetin tayin etmiş birisi, hükümetin bir yandaşı buraya gelip seçilmişlerin gözü içine baka baka ben devletim diyor. Senin o devletini Şırnak halkı çok iyi tanıyor. Buradan uyarıyorun. Hükümetin atamış memurlar burada seçime karışmasın. Buradaki örgütüme sesleniyorum. Nereye gidecek bir vali, bir kaymakamın nefesini takip edeceksiniz. Kiminle oturuyor kalkıyor. Çünkü kirli oyunlar oynanıyor. Şırnak'ta barış sürecini çözüm sürecini biz ayakta tutmaya çalışırken, Vali kalkıp açıklama yapıyor, Cizre'de 100 el yapımı bomba, 700 adet molotof yani bir kamyon eder. Cizre'de pazaryerinde 35 esnafımızın gece kepenkler kapalı ateş verildi. İtfaiye araçlarımız atılan gaz bombaları nedeniyle görevlerini yapamaz duruma geldi."
 
ANA DİLDE ÜNİVERSİTE
 
Kaplan, artık devletten her şeyin beklenmemesi gerektiğini söyleyerek, partililerden bir şey isteyeceğini söyledi. Kaplan, "Burada Kırmızı Medrese var, Feke Teyran Bahçesaray'dan gelip burada mescidi vardı. Ahmed'i Hani'nin, Mem-u Zin'i burada. Melaye Cizeri'nin en güzel şiirleri burada yazıldı. Bundan 500 yıl önce bu topraklarda üniversite vardı. Şimdi Botan halkına buradan sesleniyorum. Kendi üniversitemizi, Botan Üniversitesi'ni kendi anadilinizde kurmaya hazır mısınız? Bu halkın gücünü göstereceğiz. Zannediyorlar ki, buraya gelen cemaat bir kolej açıp da anadilde eğitim olacak. Hayır artık Botan halkı kendi özel üniversitelerini, kendi anadilinde kurma kararlığındadır" dedi.

DHA