Vatan Caddesi’nde bayram coşkusu

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:51 tarihinde eklendi, 1.101 kez okundu.

Vatan Caddesi’nde yapılan geçit töreni ile bayram coşku ile kutlandı. Programda askeri araçlar ve tören ekiplerine helikopter ve jetler eşlik etti.

Bu yıl 92’incisi kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri İstanbul’da Vatan Caddesi’nde de yapılan geçit töreni ile kutlandı. Sabah erken saatlerden itibaren caddede hazırlıklar başladı. Vatan Caddesi’ne çıkan bütün yollar saat 07.00 itibariyle kesildi.

Bazı alternatif yollarda yoğunluktan dolayı trafik oluştu. Saat 11.00’da İstiklal Marşı’yla başlayan kutlama, Vali Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Belediye Başkanı Kadir Tobbaş'ın tören aracıyla halkı selamlamasıyla devam etti. Ardından 66. Mekanize Piyade Barış Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kemal Başak, tankın üzerinde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Askeri bando takımının yerini almasıyla birlikte tören birlikleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin araçları geçişine, helikopter ve jetler eşlik etti.

Çevik kuvvet polisleri cadde boyu sıralanarak yoğun güvenlik önlem aldı. Töreni izleyen vatandaşlar ve ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamaya katılan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Tören yaklaşık 40 dakika sürdü.


CİHAN