Veliye imza karşılığı okul sütü

10 ilde bin 500'ü aşkın öğrencinin sütten rahatsızlanmasının ardından bugün yapılan dağıtımlarda velilere imza attırılıyor.

Veliye imza karşılığı okul sütü
03 Mayıs 2012 Perşembe 14:27 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.

 

Ülke genelinde dün okullarda süt dağıtımı sırasında yaşanan rahatsızlıklara rağmen öğrencilere süt dağıtımı bugün de devam etti.
 
Ancak bugün süt dağıtımının devam ettiği okullardan bir şikayet gelmedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'dan alınan bilgilere göre, dün zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan bin 500'ü aşkın öğrenciden sadece 7'si halen hastanede. Tedbir amaçlı gözlem için hastanede tutulan çocuklar öğleden sonra taburcu edilecek.
 
Sağlık Bakanlığı, hastaneye kaldırılan çocukların hiçbirine gıda zehirlenmesi teşhisinin konulmadığını açıkladı. Ancak durumuları şüpheli görülen 35 öğrenciden örnekler alındı. Bu öğrencilerde de bağırsak rahatsızlıkları bulundu. Dicle Üniversitesi'nde tedavi edilen öğrencilerin durumunun alerjik olduğu tespit edildi.
 
Sütlerden alınan örneklerin analizleri ise bu akşam ya da en geç yarın açıklanacak. Çünkü bu tür testler, 24-48 saat aralığında en netleşiyor.
 
Yapılan incelemelerde dağıtılan tüm sütlerin yeni ve son kullanma tarihinin geçmemiş olduğu görüldü.
 
Ancak bugün süt dağıtımında yeni bir uygulama başladı. Okullarda velilere çocuklarının süte karşı alerjisi olup olmadığına dair belge imzalatılıyor. Alerjisi olan çocuklara dağıtım yapılmıyor.
 
Dün süt dağıtımının ardından 10 ilden şikayet geldi. Şikayetlerin hepsinin hafif rahatsızlıklar olduğu belirtildi.
 
Bugün tüm yurtta devam eden dağıtım sadece Diyarbakır, Sivas, Kırıkkale, Adıyaman ve Burdur'da yapılmadı.

NTV