Vicdani reddi reddetti

CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Tanju Özcan, vicdani ret projesinin, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet projesi olduğunu söyledi.

Vicdani reddi reddetti
17 Kasım 2011 Perşembe 14:18 tarihinde eklendi.

 

 
Özcan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "vicdani ret" kavramının, askerlik yapmayı reddetmek anlamına geldiğini, bu hakkın, askerlikten kaçmak isteyenlere yasal güvence sağlayacağını ileri sürdü.
 
"Vicdani ret projesi, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet projesidir" diyen Özcan, şunları söyledi:
 
"(AB böyle istedi, mecburuz) gibi yakalaşımları da kabul etmiyorum. O zaman soruyorum, AB, 'tutukluluk sürelerini kısaltın' diyor. Yapıyor musunuz? Aynı AB size 'basın özgürlüğünü güvence altına alın' diyor. Yapıyor musunuz? Vicdani ret deyince hemen topuk selamı verip çalışmaya başlıyorsunuz. Vicdani ret, Türkiye'nin bölünmesi ile sonuçlanacak bir sürecin başlangıcıdır, yıkım projesidir. Vicdani ret söyleminin sahibi, terör örgütüdür. Önce PKK istiyor, AB destekliyor, Hükümet de emir telakki edip hayata geçiriyor.
 
Türkiye ne İsviçre'dir ne Norveç ne de San Marino. Oralarda ayrılıkçı terör örgütü yok. Askerin veya polisin karakollarına, okullara, şehirlere saldıran teröristler yok."
 
Özcan, vicdan sahibi bir milletvekili olarak, vicdani ret düzenlemesinin her zaman karşısında olacağını ifade etti.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Atatürk ve CHP ile ilgili sözlerini değerlendirirken, "Öyle anlaşılıyor ki bu arkadaşımız milletvekili olmuş ama CHP'li olamamış. CHP'li olmak, yakasına sadece CHP rozetini takmaktan ibaret değildir. CHP'li olmak, partinin tüm ilke ve ideolojisine, Atatürk ve devrimlerine sahip çıkmaktır" diye konuştu.