Vurulan şahsın cenazesi adli tıpa gönderildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, sınırı geçmek isteyen bir gruba dur ihtarında bulunan askerlerin açtığı uyarı ateşi sonucu hayatını kaybeden 40 yaşındaki İbrahim Ersözlü'nün cenazesi Adana Adli TIP Kurumu'na gönderildi.

Vurulan şahsın cenazesi adli tıpa gönderildi
28 Eylül 2013 Cumartesi 23:45 tarihinde eklendi.

Suriye sınırındaki Beşaslan köyü yakınlarında meydana gelen olayda, iddiaya göre kaçakçılık amacıyla Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir grubu fark eden askerler, 'dur' ihtarında bulundu. İhtara karşılık şahıslar yanlarında getirdikleri yakıt bidonlarını Türkiye’ye geçirmeye çalıştı.

Bunun üzerine askerler, havaya uyarı ateşi açtı. Direnen kaçakçılarla askerler arasında arbede çıkınca uyarı ateşi açan bir askerin silahından çıkan kurşun İbrahim Ersözlü’ye isabet etti. Ağır yaralanan Ersözlü, kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Yapılan ilk incelemeden sonra otopsi Ersözlü’nün cenazesi Adana Adli TIP Kurumuna gönderildi.

Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'dur' ihtarına uymayan kaçakçılara yönelik uyarı ateşi açılması sonucu Beşaslan Köyü'nden İbrahim Ersöz'ün ağır yaralandığı ve götürüldüğü hastanede kurtarılamadığı belirtildi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu arada ilçeye, Hatay il merkezinden çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Hastaneye gelen Ersözlü’nün yakınları sinir krizi geçirdi. Yaralı olarak gelen Suriyeliler de hastane güvenliği tarafından sıkı şekilde aranarak içeri alındı. Öte yandan, bugün öğle saatlerinde hastaneye yaralı olarak getirilen bir Suriyelinin giydiği yeleğinde el bombası bulunmuştu.


CİHAN