"Yakalayana aşk olsun" çetesi

Adana’da demir şebekeleri kalasla kırıp soygun yaptıkları belirlenen 5 kişilik "Yakalayana Aşk Olsun" isimli çete çökertildi.

Yakalayana aşk olsun çetesi
22 Kasım 2011 Salı 14:07 tarihinde eklendi, 1.409 kez okundu.

 

Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri,  merkez Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde evlerin pencere demirlerini kırarak hırsızlık yapan bir çeteye geçen hafta baskın yaptı.

Baskında Hasan Kaya ile Şemsettin Kapka yakalandı. Polis bu kişilerin verdikleri ifadeler üzerine çeteyi Zeynel G.nin (20) yönettiğini belirledi. Hakan A. (18), Muzaffer H. (18), M.Ç. (16) ile M.O'yu (16) da yakaladı. Gözaltına alınan 5 kişinin 26 farklı evi pencere demirlerini kalas ile yerinden sökerek soydukları ortaya çıktı.

Suçlarını itiraf eden şüphelilerin evlerden 110 bin lira değerinde eşya çaldıkları tahmin ediliyor.  Hırsızlıktan çok sayıda kaydı olan çete üyelerinin, soygunlardan sonra yakalanmayınca adlarını "Yakalayana aşk olsun çetesi" koyduğu ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler Zeynel G, Hakan A. ile Muzaffer H, adliyeye sevk edilirken gazetecilere saldırdı. Polis, şüpheliyi güçlükle polis otosuna bindirdi. Bu arada, gözaltına alınan M.Ç. ile M.O. da Çocuk Şube Müdürlüğü’nce adli mercilere sevkedildi.