Yalova Adliyesi'nde 17 Aralık protestosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova teşkilatı, 17 Aralık operasyonuna takipsizlik kararı verilmesini adliye binası önüne konulan ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenkle protesto etti.

Yalova Adliyesinde 17 Aralık protestosu
20 Ekim 2014 Pazartesi 13:07 tarihinde eklendi.

Düzenlenen törene eski CHP Grup Başkanvekili ve Genel Başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet İsvan, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, parti yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Yalova Adliyesi önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Özcan Özel; "Yüzyılın yolsuzluğunu yüz yılın yüzsüzlüğü takip ediyor. 17 Aralık sabahı paraları sıfırlamışlardı. Şimdi hukuku sıfırladılar. Verilen takipsizlik kararı bakanlardan sonra Türkiye’de hukuk sisteminin de rüşvetçiliğin de önüne yatırıldığını ortaya koymuştur. Türkiye’de AKP tarafından dizayn edilen hukuk sistemi artık yolsuzluk yapanı, rüşvet alanı cezalandırmıyor. Aklıyor. Rüşveti, yolsuzluğu gündeme getireni ise cezalandırıyor. Türkiye 17 Aralık sabahı evde ayakkabı kutularında saklanan milyon dolarlara, bakan çocuklarının evinde saklanan çelik kasalara, ve para sayma makinalarına, rüşvet aldığı iddia edilen bakanlara tanıklık etti. O sabah evdeki paraları sıfırlama telaşına düşenleri gördü." dedi.

MİLLETVEKİLİ İNCE: ALINAN OYLAR HIRSIZLIKLARI AKLAMAZ

17 Aralık operasyonuna takipsizlik kararı verilmesini değerlendiren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de şunları söyledi: "Taşlar bağlı köpekler serbest. Türkiye’nin durumu bu. Alınan oylar hırsızlıkları aklamaz. Halk kanaatine göre oy verir, karar verir. Hakim kanıtlara göre karar verir. Bu hırsızlar mutlaka yargılanacaklar. Bu yetim hakkı yiyenler, fakir fukara deyip hırsızlık yapanlar ve onların çaldıkları haram paraları haram olduklarını bildikleri için elle saymıyorlar biliyorsunuz makineyle sayıyorlar. Haram paraya da el sürmüyorlar yani. Müslüman adamlar bunlar. Bu hırsızlardan bu hesabı soracağız. Bunu herkes böyle bilsin. Bu devlet 90 yıllık bir devlet değildir. Bu devlet 3 bin yıllık bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun iyi yaptığı bir iş vardır. İyi yaptığı iş hep bir kayıt vardır. 300 sene öncesinin tapu kaydı bulunuyorsa. Bu hırsızlıkların kaydı bir yerde var merak etmeyin. Bunun hesabını verecekler hiç kuşkunuz olmasın."

Daha sonra alınan güvenlik önlemleri eşliğinde Yalova Adliyesi önüne siyah çelenk bırakan partililer olaysız bir şekilde dağıldı. 


CİHAN