Yanlış pilotları kaçırmışlar

Lübnan’da kaçırılan ve 71 gün aranın ardından serbest bırakılan Türk Hava Yolları (THY) pilotlarından Murat Akpınar ve Murat Ağca, yaşadıklarını meslektaşlarıyla paylaştı.

Yanlış pilotları kaçırmışlar
22 Ocak 2014 Çarşamba 19:03 tarihinde eklendi.

Murat Akpınar, “Kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim alan bir ağabeyimiz ve onun yanındaki ekibiymiş. Onlar da bizi ilk karşılarında gördüklerinde şaşırdılar.” dedi.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'nin (TALPA) düzenlediği 'pilotlar çalıştayının’ 3'üncüsü başladı. Çalıştaya Lübnan’da kaçırılan ve 71 günün ardından serbest bırakılan pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar da katıldı. Akpınar ve Ağca meslektaşlarına yaşadıklarını anlattı.

Kendilerini kaçıranların uçuşa giden arkadaşlarının boy boy fotoğrafını çektiğini belirten Akpınar, “Kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim alan bir ağabeyimiz ve onun yanındaki ekipmiş. Tek tek resimleri çekilmiş, bütün ekibe dağıtılmış. ‘bunlar alınacak, bunlar bırakılacak, kaptan bu’ bütün hazırlıklar yapılmış. Onlar da bizi ilk karşılarında gördüklerinde şaşırmışlar.

Bana, ‘kır saçlı senden daha kısa birini bekliyordum. Sen nereden çıktın’ diyor. Buraya gelene kadar bir çok sezgilerim vardı. Bundan sonra hayatımda yapacağım bazı şeyler var. Böyle bir sezgi ve duygu düşünce içine girersem 5-6 saatlik bir yatıda otele gitmeyi düşünmüyorum.

Bu korkudan diye bilirsiniz. O sezgilerime kesinlikle güveneceğim. O gün kıramadım ama bundan sonra kırarım diye düşünüyorum. Kaptan olarak tecrübelerimiz var. Bundan sonraki düşüncem böyle bir şey başıma geldiği zaman bir şeylerin ters gittiğini anladığım zaman bunu kırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Gerekirse servisin yolunu değiştireceğim.” diye konuştu.

KAÇIRILDIĞI YERE TEKRAR UÇTU

Murat Ağca’nın Beyrut’a uçuş yaptığını ifade eden Akpınar, “Kendisi Beyrut’a uçtu. Merak da ediliyordu. Biz hepimiz havacıyız. Biz zaten bazı şeyleri göze alarak bu mesleği yapıyoruz. Bizim öyle bir korkularımızın olma ihtimali yok. Öyle bir şansımız yok. Hava kuvvetlerindeyken arkadaşımız şahit oluyordu, bir gün cenazesini kaldırıyorduk ertesi gün aynı uçakla göreve gidiyorduk. Murat kardeşimiz geçen hafta aslanlar gibi gitti. Kimse tanımadı diyor. Beni de kimse tanımaz.” ifadesini kullandı.

YAŞADIKLARIMIZLA İLGİLİ KİTAP YAZACAĞIZ

Murat Ağca ise döndükten sonra belirli bir süreç periyot geçirdiklerini, halen daha uzman psikologlarla görüştüklerini aktardı. Onların tavsiyeleri konusunda ilerlediklerini dile getiren Ağca sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda bir çalışma yapacağız. Kendimiz bir kitap yazacağız.

Bu kitabın içinde sizin bilmediğiniz, yada bilip şaşıracağınız detaylar ayrıntılar da olacak. Bunları belki yayınlarız, belki yayınlamayız. Yayınlarız derken 10-15 yıl sonrayı düşünüyorum. Bunları orada okuduğunuz zaman çok daha farklı şeyler göreceksiniz.

Önemli olan bizim buraya sağ salim gelmemizdi. Böyle bir durumla karşılaşacak arkadaşlara tavsiyem olay ilk olduğu andan son ana kadar sakinliklerini korumalarıdır. Ne kadar sakin olursanız olayları o kadar yönetme imkanınız olur.”


CİHAN